Henin, Davenport overtuigend verder

Lindsay Davenport en Justin Henin-Hardenne hebben zich beiden eenvoudig gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Australian Open, waarin ze elkaar tegenkomen.

Davenport had weinig moeite met Svetlana Kuznetsova, die grossierde in fouten. De Amerikaanse – als eerste geplaatst – won met 6-2 en 6-4. In het tweede bedrijf leek de Russin even kansrijk nadat Davenport een behandeling aan haar enkel moest ondergaan. Vanaf 4-3 maakte Kuznetsova echter teveel unforced errors om er een driesetter uit te slepen. ”Ik moest wel in twee sets winnen, anders zouden mijn kansen op zege danig reduceren”, aldus Davenport.

Justin Henin-Hardenne had weinig tot geen problemen met de Spaanse Virginia Ruano Pascual, die haar bekendheid vooral aan het dubbelspel ontleent. De Waalse maakte liefst 28 winners; de Spaanse kon slechts één winner bejubelen. De cijfers 6-0 en 6-3 waren een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Henin was niet helemaal tevreden: ”Mijn eerste set was erg goed, maar in de tweede set verloor ik wat concentratie en agressiviteit.”