Pienaar mogelijk in winterstop al weg

Steven Pienaar vertrekt mogelijk in de winterstop al bij Ajax. De Zuid-Afrikaan staat in de belangstelling van Benfica, daar waar zijn vroegere trainer Ronald Koeman de scepter zwaait.

Voor Ajax zou deze transfer niet verkeerd zijn, het contract van Pienaar loopt aankomende zomer af en de middenvelder heeft al aangegeven deze niet te zullen verlengen. Op deze manier zou Ajax nog wat geld kunnen verdienen aan een transfer van Pienaar. Afgelopen zomer toonde Benfica ook al interesse, Ajax gaf toen echter geen gehoor.

Niet alleen Benfica is geïnteresseerd, ook clubs uit Italië, Spanje, Duitsland en Engeland zouden zich al gemeld hebben bij Rob Moore, de zaakwaarnemer van Pienaar. Zelf wil de international het liefst naar Portugal, zodat hij herenigd kan worden met Koeman en assistent-trainer Tonnie Bruins-Slot. "Er zijn veel verschillende clubs die zich hebben gemeld, maar de speler geeft de voorkeur aan een team waar hij één van de belangrijkste speler is en waar hij kan spelen op zijn favoriete plek. Dat is op het middenveld", aldus Moore.