[NFL] Tomlinson op recordkoers

LaDainian Tomlinson had al een plekje in de recordboeken gereserveerd. Momenteel maakt de running back van de San Diego Chargers ook nog eens aanspraak op een plaats naast Lenny Moore, maar volgende week kan hij Moore zelfs van die plaats verstoten.

Gisteren scoorde Tomlinson voor de achttiende wedstrijd op rij een touchdown, en daarmee kwam hij op gelijke hoogte met Lenny Moore, die dat maar liefst 40 jaar geleden voor het eerst en tot gisteren laatst deed. Deze achttiende kwam in het eerste kwart op een pass van sterquarterback Drew Brees, en bezorgde Tomlinson zijn tweede stek in de recordboeken terwijl zijn eerste nog niet eens compleet is.

Later in het eerste kwart liep L.T. ook nog eens voor een touchdown, waarmee hij voor de achttiende wedstrijd op rij voor een touchdown liep. Dit record moest hij aan het einde van vorig seizoen nog delen met John Riggins en George Rogers, die een serie van dertien wedstrijden wisten neer te zetten.

In het tweede kwart maakte Tomlinson het feestje compleet door zich bij een select gezelschap te voegen. Na een handoff van Brees bediende de running back tight end Justin Peelle om de zevende speler in de historie van de NFL te worden die in een wedstrijd voor touchdowns loopt, vangt en werpt. Hij is pas de tweede speler sinds Walter Payton het in 1979 voor elkaar kreeg. Voor Tomlinson was het de tweede touchdownpass van het seizoen.