Zware blessure hockeyster Smabers

Minke Smabers is lang uit de roulatie. De geroutineerde international heeft haar voorste kruisband gescheurd en zal zo’n zes tot acht maanden niet in actie kunnen komen.

Smabers (26) liep in de wedstrijd tegen Amsterdam (3-2) een zware knieblessure op. In het ziekenhuis bleek pas echt de ernst. Waarschijnlijk komt ze dit seizoen niet meer in actie. Dat is niet alleen voor haar vereniging Laren een hard gelag, maar zeker ook voor Oranje. In november staat namelijk de Champions Trophy op het programma, waar Nederland haar titel verdedigt. In juli wacht alweer de volgende Champions Trophy, terwijl het WK in september plaatsvindt.

Bondscoach Marc Lammers denkt dat Smabers wel zal terugkeren op topniveau: ”Minke hoeft zich nergens op te fixeren. Laat ze eerst maar weer helemaal fit worden. Wat dat betreft, ben ik optimistisch gestemd. Ze is een lichtgewicht, die zich fysiek altijd goed verzorgt en gedisciplineerd leeft en traint." Toch denkt Lammers pas over een klein jaar weer een beroep te kunnen doen op Smabers: "In principe houden we pas rekening met haar rentree bij het WK. Alles wat ze eerder haalt, zoals volgend jaar de Champions Trophy in Amstelveen, is mooi meegenomen.” Smabers is al sinds 1997 een vaste kracht in Oranje. Tijdens het gewonnen EK in Dublin was ze één van de sleutelfiguren.