Michael Schumacher hoopt op regen

Michael Schumacher hoopt dat het vandaag tijdens de race zal regenen. Hij vreest dat als dit niet gebeurt, beide Ferrari's opnieuw buiten de punten zullen eindigen.

Met verwachtingen voor regen hangend over de Grand Prix van België, zijn de meningen verdeeld over de wenselijkheid van een regenrace. Michael Schumacher zou een nat circuit wel fijn vinden, omdat hij dan hoopt minder nadeel van zijn auto te ondervinden en meer uit zijn rijderskwaliteiten te kunnen halen.

De Duitser vertelde: "Als het droog blijft kunnen we alleen hopen om de punten mee te strijden. Het is dus duidelijk dat ik liever regen heb, zodat er een meer kansrijke situatie ontstaat. De set up van de auto neigt ook naar regen, wat het verlies aan topsnelheid verklaart."

Teambaas Jean Todt hoopt ook wel op regen, maar is voorzichtiger: "Een regenrace laat ons zien, zo'n lange tijd na de laatste regenrace, of het Ferrari-Bridgestone pakket nog steeds het voordeel heeft in deze condities, of dat we ook in die condities de mindere grip zullen hebben, die dit seizoen zo'n worsteling maakt."