Ferrari heeft minder geld

Ferrari zal volgend seizoen minder inkomsten hebben dan dit jaar.

Ferrari is de afgelopen jaren hét team geweest waar het grote geld zat. Vanaf dit jaar lijkt dit echter anders. Een aantal maanden geleden waren er al de berichten dat het Italiaanse team in geldnood zou zitten, en ook volgend jaar lijkt de inkomstentabel niet rooskleurig.

Als hoofdsponsor Marlboro volgend jaar wegvalt, zal het wel vervangen worden door een ander merk uit een andere tak van het moederbedrijf, maar zullen ze toch minder in het Italiaanse team investeren. Ook het moederbedrijf van Ferrari zelf, Fiat, zal minder geld opzij leggen. Bovendien zal Red Bull Racing ¤8 miljoen minder betalen voor de Ferrari-motor dan Sauber momenteel doet.

Enig lichtpuntje voor Ferrari is dat Michael Schumacher, huidige best betaalde coureur, zal voor volgend jaar minder salaris eisen. Dat heeft de manager van Schumacher, Willi Weber, laten weten. "We moeten onze eisen aanpassen aan de economische situatie. Michael heeft daar geen enkele problemen mee, geld is voor hem nooit de hoogste prioriteit geweest," aldus Weber.