Todt: Het is aan Schumacher

Michael Schumacher mag zolang bij Ferrari blijven als hij zelf wil. De keuze is volledig aan hem of hij na 2006 bij een ander team wil rijden.

De laatste dagen is het gerucht op gang gekomen dat Michael Schumacher in 2007 bij McLaren zou gaan rijden. Kimi Räikkönen zou de omgekeerde stap maken en zou zelfs al een voorcontract getekend hebben bij de Scuderia.

Volgens Ferrari-teambaas Jean Todt is en blijft het een gerucht. "Michael heeft aangegeven dat hij niet voor een ander team dan Ferrari zou willen rijden. Toen hij bij ons begon was hij 25 en nu, 11 jaar later, rijdt hij nog steeds bij dit team. Hij heeft vijf wereldtitels bij Ferrari gehaald," aldus de Fransman. "Mocht Michael toch besluiten om na 2006 weg te gaan is hij vrij om te gaan. Als hij wil blijven, dan mag hij blijven. Maar het is pas augustus 2005, 2007 is nog een heel eind weg en dus heeft Michael nog voldoende tijd na te denken wat hij wil."

Over de geruchten dat Räikkönen een voorcontract bij Ferrari heeft is de kleine Fransman ook duidelijk. "Räikkönen is een fantastisch jong talent, maar omdat ik dat vind wil nog niet zeggen dat hij een contract bij Ferrari heeft."

Overigens heeft Schumacher zelf aangegeven volgend jaar te beslissen wat hij wil in 2007. Een overstap naar McLaren of welk ander team sluit hij uit. "Mijn carriere duurt geen eeuwen, ik kan me daarom niet voorstellen nog een overstap te maken. Ik zal vooral moeten kiezen tussen óf stoppen, óf doorgaan bij Ferrari," aldus de zevenvoudig wereldkampioen.