'Jon Dahl Tomasson naar Benfica'

De kans is groot dat Jon Dahl Tomasson volgend seizoen te bewonderen is op de Portugese velden. De geruchten gaan dat Tomasson kan tekenen bij Benfica, de club die gecoacht wordt door Ronald Koeman.

De Portugees kampioen is komende zondag van plan om twee nieuwe spelers te presenteren: Jon Dahl Tomasson en Léo. Technisch directeur José Veiga verklaarde dat de onderhandelingen met spits Tomasson en verdediger Léo vergevorderd zijn. In het geval van de oud Feyenoorder resten er nog enkele details. De aanvaller heeft geen toekomst meer in Milaan. Na het aantrekken van Gilardino en Vieri rest waarschijnlijk een plaats op de bank. Saillant detail is dat Tomasson in 2003 Ajax, onder leiding van Koeman, uit de Champions League schoot.

"Het is geen geheim meer. Galliani, de voorzitter van AC Milan, heeft al bevestigd dat er een akkoord is tussen de clubs", vertelt Veiga in de Portugese krant A Bola. "We moeten nu nog een detail aanpakken en dat willen we vrijdag en zaterdag gaan doen. Het zal een complexe operatie worden. Hij is één van de beste spelers en we zullen tijd, geduld en geld nodig hebben. Met Léo verwacht Veiga geen enkel probleem meer. "Het contract zullen we eind deze week tekenen." Léo is international en linksback van São Paulo, waarmee hij donderdag de Copa Libertadores veroverde.