Ferrari en Schumacher pessimistisch

Jean Todt, teambaas van Scuderia Ferrari, geeft toe dat de achterstand van zijn team op de concurrenten momenteel alleen maar groter wordt. Ook Michael Schumacher is niet optimistisch over de rest van het seizoen.

Todt is onaangenaam verrast door het gebrek aan snelheid in de races. "Sinds een paar races gaat het bergafwaarts," aldus de teambaas. "Eerder in het seizoen zaten we nog dicht bij de snelste rondetijd in de race, maar nu kunnen we alleen op de vrijdag de andere teams nog bijhouden met dezelfde hoeveelheid brandstof."

De Bridgestonebanden zouden een oorzaak kunnen zijn voor de terugval, denkt Todt. "We komen duidelijk grip tekort in de races. Op Magny Cours waren we 1,3 seconden langzamer dan de rest, op Silverstone 1,2 seconden."

Ook Michael Schumacher ziet dezelfde problemen. "We zijn geen amateurs en we realiseren ons dat onze tegenstanders het op dit moment beter doen," verklaart de wereldkampioen. "We moeten ons concentreren op onze prestaties in de races, de wereldtitel is op dit moment niet ons primaire doel. Ik zou graag optimistisch willen zijn, maar dat is nu erg moeilijk."