Opvallende transfer Mexicaanse goalgetter

De Mexicaan Jared Borgetti maakt een opvallende stap in zijn loopbaan. De international (één van de smaakmakers van de Confederations Cup) speelt het komend seizoen voor Al-Ittihad, één van de topclubs uit Saoedi-Arabië.

Gisteren nog maakte Al-Ittihad de komst van Claudio Pitbull bekend. Deze 23-jarige Portugese aanvaller komt over van FC Porto. Vandaag verraste de club uit Saoedi-Arabië opnieuw door Borgetti voor één seizoen te strikken. De spits van de nationale ploeg is een echte goalgetter: in 365 wedstrijden in de Mexicaanse competitie scoorde hij liefst 212 maal. Ook in interlands scoort de kopsterke speler met een moyenne van 0,5 doelpunt per wedstrijd erg goed.

Ondanks die doeltreffendheid (hij scoorde ook tweemaal op het WK van 2002 en zelfs drie doelpunten tijdens de afgelopen Confederations Cup) kon Borgetti nooit de overstap maken naar een Europese topclub. Hij bleef hangen in de Mexicaanse competitie, bij clubs als Atlas, Santos Laguna en Pachuca. Nu heeft Borgetti dan eindelijk zijn transfer naar een club buiten Mexico.