Theissen: 'Williams was niet te koop'

BMW, dat gisteren bekend maakte dat ze het team van Sauber hebben gekocht, heeft gezegd dat het het nooit series overwogen heeft om hun huidige partner Williams over te nemen. Mario Theissen verklaarde dat woensdag tijdens de persconferentie.

"Williams was niet te koop, dus daar hebben we het ook nooit over gehad. Begin dit jaar begonnen de gesprekken met Sauber en onze eerste intentie was om alleen motoren te leveren. Uit de gesprekken met Sauber bleek echter dat er wel eens sprake kon zijn van een perfect match. Dit was precies wat nodig was om als één team te gaan fungeren in de toekomst."

Volgens Theissen is de reden om Sauber niet alleen van motoren te gaan voorzien dat BMW zo een grotere rol kon hebben in de jacht op het wereldkampioenschap. "De impact die een motor heeft op de prestaties van een wagen is de laatste jaren sterk verminderd. Een optimaal overall pakket kan pas worden bereikt als een team volledig is geïntegreerd."

Theissen zegt verder dat de overname van Sauber niet betekent dat de deuren met Williams per direct worden dichtgegooid. Volgens hem is de samenwerking altijd prima geweest, een van de redenen waarom Williams volgend jaar nog steeds gebruik kan maken van de Duitse krachtbronnen. "Frank Williams is altijd volledig op de hoogte geweest van de gesprekken met Sauber, die vanmorgen om drie uur pas werden afgerond. We hebben samen successen geboekt en daar willen we mee verdergaan. We hopen dat Williams volgend jaar van onze motoren gebruik blijft maken en hierover zullen we binnenkort gaan onderhandelen."