Davitamon-Lotto voor de Tour

De Belgische wielerploeg Davitamon-Lotto heeft zijn ploeg voor de Tour de France bekendgemaakt. De Australiërs McEwen en Evans zijn de protagonisten in de équipe.

Voor Cadel Evans wordt het zijn debuut in de Tour de France na jaren van blessureleed. De 28-jarige Australiër was in 2002 de revelatie van de Giro. Hij leek zelfs even de roze trui te gaan winnen, totdat hij een inzinking kreeg op de allerlaatste beklimming van die ronde. Als gevolg van dat succes verhuisde Evans naar T-Mobile. De Duitse ploeg heeft wegens de vele blessures echter weinig plezier ondervonden van Evans.

Die andere Australiër is al wel heel ervaren in het rijden van de Tour. McEwen won al twee keer de groene trui en vijf etappes. In de Giro nog was hij de grote uitblinker in de sprints. In de Tour heeft hij geen last van Petacchi, die zich volledig richt op het WK in Madrid. Dit zijn de andere zeven namen van Davitamon-Lotto die op zaterdag 2 juli van start gaan in de Vendée: Mario Aerts, Johan Vansummeren, Christophe Brandt, Fred Rodriguez, Wim Vansevenant, Axel Merckx en onze landgenoot Leon van Bon. Brandt moest vorig jaar na een dopingaffaire (hij werd betrapt op het gebruik van methadon, maar werd nadien vrijgesproken) de Tour nog verlaten.