Boogerd twijfelt over vorm

Michael Boogerd is in de Dauphiné Libéré om zich in de juiste Tour-vorm te rijden. Voorlopig lijkt die vorm echter nog ver weg.

Na een periode van rust en vooral trainen laat de Rabobank-ploeg Boogerd zich in de Dauphiné Libéré in vorm rijden. Ploegleider Erik Breukink wilde voor het seizoen een Boogerd in topvorm in de Tour de France zien, maar die echte topvorm lijkt nog ver weg. Op 21 minuten einidigde Boogerd gisteren in de etappe naar de top van de Mont Ventoux als 121ste.

Over die prestatie was hij met name zelf erg kritisch: "Over vandaag kan ik heel kort zijn, het ging niet goed. Het was vandaag weer zwaar afzien. Ik kan ook niet echt verklaren waar het in zit. Ik heb mijn trainingsarbeid wel gedaan, maar ik heb duidelijk nog een behoorlijke achterstand weg te werken. Ik krijg er voorlopig nog geen moraal van, maar probeer er toch doorheen te komen."

Ploegleider Erik Breukink ziet het positiever in: "Het doel was om Tourkandidaten uit onze ploeg hier de vorm aan te laten scherpen. Dat gebeurt over de hele linie. Ja, ook bij Michael Boogerd. Ik ben blij dat hij er hier bij is, want Michael heeft dit gewoon heel dik nodig na die rustperiode."