Renault World Series: Geen succes voor van Lagen

Dit weekend werden de Race World Series by Renault in het Spaanse Valencia gehouden, en na de tweede plaats in de Formule Renault 3.5-kampioenschap in Monaco van de Nederlander Jaap van Lagen was er hoop dat hij in Spanje ook weer van zich zou laten spreken.

Helaas kon hij die verwachtingen niet waarmaken. In de kwalificaties voor de twee races eindigde hij als 14e en 22e en ook in de beide wedstrijden kon hij geen potten breken.

De eerste race werd gewonnen door de Spanjaard Felix Porteiro, die zijn teamgenoot Robert Kubica net voor was. De beiden racers van het Epsilon Euskadi-team leidden de wedstrijd van start tot finish. Porteiro weet een kleine voorsprong bij elkaar te rijden op Kubica die binnen het schootsveld blijft van zijn achtervolgers Power, Valles en Pagenaud. Ook in die volgorde gaan de coureurs na 19 ronde over de finish. Jaap van Lagen eindigt uiteindelijk op de 14e plaats.

De tweede race, die over 27 ronden ging, was een prooi voor de Fransman Tristan Gommendy. De teamgenoot van de Fransman, Jaap van Lagen, was door een crash al na een ronde uit de race.

"Wat een verbazingwekkende wedstrijd… Wij zijn het hele weekend snel, maar het kwalificeren ging ons niet goed af. Ik stopte vroeg en viel daarna echt hard aan. Ik hoop dat ik op Le Mans ook kan winnen!", aldus de winnaar.

5 M.WINKELHOCK (Dui) Draco Multiracing Usa op 6,507

In de Eurocup Formule Renault 2.0 was Michael Ammermüller van Jenzer Motorsport wederom dit weekend de sterkste. Met vier races achter de rug, waarbij hij vier maal een pole position pakte en ook nog eens vier maal zonder veel moeite won, is hij in ieder geval bij de start van het seizoen de favoriet voor de titel.

Beste Nederlander in de eerste race was Xavier Maassen met een achtste plaats ( in de tweede race viel hij uit) In de tweede race was Carlo van Dam met zijn vijfde plaats de best geklasseerde Nederlander.

In de Renault Mégane Trophy won de Belg Jan Heylen van Racing for Belgium beide races. In de eerste race werd hij op het podium geflankeerd door de beiden Fransmannen Derlot en Badey. In de tweede race eindigde Heylens landgenoot Jeffrey Van Hooydonk als tweede en de Fransman Derlot werd derde. Beste Nederlandse prestatie was de tiende plaats van Bas Ten Brinke van Equipe Verschuur in de tweede race.