Coulthard: "Klien moet blijven"

Vitantonio Liuzzi, testrijder voor Red Bull Racing , zal waarschijnlijk vanaf de Grandprix van San Marino het stuur overnemen van Christian Klien. David Coulthard is het hier niet mee eens.

Ondanks dat Christian Klien tevreden kan terug kijken op de afgelopen twee races blijven er geruchten rond dwalen dat hij vanaf de eerste Europese Grandprix wordt vervangen door Liuzzi, Coulthard ziet hier echter geen reden voor. David: “Christian heeft goed werk verricht en heeft mij kunnen pushen tot goede prestaties. Ik zie geen reden waarom hij vervangen zou moeten worden door een andere coureur."

Toch zien sommigen in Luizzi een snellere coureur dan in Klien en zijn zij er van overtuigd dat David min of meer een beetje bang is dat Luizzi vele malen sneller is dan hij zelf. Klien kan hij ‘in zijn greep houden’, Coulthard en Klien zitten namelijk gezien de afgelopen twee races ongeveer op hetzelfde niveau qua snelheid.

Red Bull chef Helmut Marko heeft in ieder geval gezegd dat vroeg of laat Vitantonio een kans zal krijgen. Hij ziet zelfs een scenario voor ogen waarin volgend seizoen geen David Coulthard meer voorkomt bij Red Bull Racing, zodat er een zitje vrijkomt en Luizzi natuurlijk de meeste kans maakt om hierop plaats te nemen.