Cagliari als laatste naar halve finale

Cagliari heeft zich als laatste ploeg geplaatst voor de halve finale van de Italiaanse beker. De ploeg verloor weliswaar de uitwedstrijd tegen Sampdoria met 3-2, maar in eigen huis hadden de Sardijnen al met 2-0 gewonnen.

In de 19e minuut kwam Sampdoria op 1-0 door een treffer van Cristiano. Niet veel later scoorde Mauro Esposito de gelijkmaker. Bij rust stond het al 3-1 voor Sampdoria, door goals van Vitali Kutuzov en weer Doni. Met deze stand was Sampdoria nog maar een doelpunt verwijdert van de halve finales.

In de tweede helft bleven goals lange tijd uit, en werd de wedstrijd harder. Dat resulteerde uiteindelijk in rode kaarten voor Doni en Loris Del Nevo, die een onderlinge ruzi met wat klappen uitvochten. In de 79e minuut van de wedstrijd scoorde Esposito de 3-2, waardoor Cagliari zeker werd van een plek in de halve finales. Eerder plaatsten Internazionale, AS Roma en Udinese zich ook al bij de laatste vier.