Zet Ferrari de F2005 in Bahrein in?

Het wordt steeds waarschijnlijker dat Scuderia Ferrari tijdens de Grand Prix van Bahrein de nieuwe F2005 voor het eerst in zal zetten.

De kans is groter geworden na het nieuws dat Michael Schumacher in Maleisië met dezelfde motor zal starten als in Australië. Hierdoor mag de coureur tijdens de Grand Prix van Bahrein weer met een verse motor beginnen. De opstellingen van de motor in de F2004M en de F2005 zijn echter zo verschillend dat het niet mogelijk zou zijn tijdens dat weekend met een nieuwe motor te starten en deze vervolgens over te zetten in de nieuwe wagen voor de Grand Prix van San Marino.

Op de vraag of de F2005 inderdaad eerder zal worden ingezet antwoordde Schumacher: "Er is een kans, we zullen het proberen. De tests in de komende dagen zijn natuurlijk erg belangrijk om dat te beslissen." Ook teamgenoot Rubens Barrichello acht de kans aanwezig. "De kans is aanwezig, maar afhankelijk van de race dit weekend. We testen dit weekend in Mugello, daarna zullen Michael en ik de wagen uitproberen in Italië," aldus de Braziliaan.