Udinese schakelt Milan uit in Italiaanse beker

AC Milan is in de kwartfinales van de Coppa Italia uitgeschakeld door Udinese. Milan won de eerste wedstrijd thuis met 3-2, maar verloor de return in Stadio Friuli met 4-1.

Bij rust stond het 0-1 door een doelpunt van Vincenzo Iaquinta. Stefano Mauri vergrootte de voorsprong van Udinese in de zestigste minuut, voordat oud-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson zeventien minuten later de 2-1 maakte. Met deze stand zouden de Milanezen doorgaan, maar twee minuten later passeerde David Di Michele Milan-doelman Christian Abbiati. Vier minuten in blessuretijd scoorde Stefano Mauri.

Bij Milan begon Jaap Stam in de basis, en kwam Clarence Seedorf in de tweede helft als invaller in het veld.

AS Roma plaatste zich ook voor de halve finales door van Fiorentina te winnen, en eerder plaatste Internazionale zich bij de laatste vier. Donderdag strijden Sampdoria en Cagliari voor de laatste halve-finaleplaats.