Ronde van Valencia: Etappezege voor Aranaga

Andoni Aranaga (Kaiku) heeft gisteren de derde etappe van de Ronde van Valencia op zijn naam geschreven. De spanjaard was zijn medevluchter en landgenoot David Blanco (Comunidad Valenciana) te snel af. Alessandro Petacchi (Fassa Bortolo) blijft leider.

Het duo trok in de etappe van Sagunto naar Alzira (151,5 kilometer) al vroeg ten aanval. En met succes, want het peloton liet de teugels vieren en de voorsprong van het tweetal groeiden gestaag naar vijftien minuten.

Ondanks het feit dat Petacchi vanaf dat moment zijn ploeg op kop liet sleuren, haalden de twee Spanjaarden de eindstreep met een voorsprong van 3'45". Beide landgenoten sprintten dan ook voor de zege. Aranaga bleek de rapste van de twee te zijn. Alessandro Petacchi kwam als derde en eerste van het peloton over de streep.

De Italiaanse spurtkoning blijft, ondanks de verspeelde minuten, wel leider in het klassement. Beste Nederlander is Thomas Dekker (Rabobank), die nu op een mooie vierde plaats in de algemene rangschikking staat.

Uitslag derde etappe:
1.A.Aranaga (Spa/Kaiku) 151 km in 3u47'43"
2.D.Blanco (Spa/Comunidad Valenciana) z.t.
3.A.Petacchi (Ita/Fassa Bortolo) + 3'45"
4.L.Pagliarini (Bra/Liquigas) z.t
5.F.Ventoso (Spa/Saunier Duval) z.t

Klassement na drie etappes:
Stand na rit 3:
1.A.Petacchi (Ita/Fassa Bortolo) in 12u05'27"
2.C.Zaballa (Spa/Saunier Duval) z.t.
3.M.A.Perdiguero (Spa/Phonak) + 13"
4.T.Dekker (Ned/Rabobank) + 20"
5.A.Colom (Spa/Illes Balears) + 25"