Uitslag Newcastle U. - sc Heerenveen

SC Heerenveen speelde onder koude condities de returnwedstrijd tegen Newcastle United. Er werd wederom met 2-1 verloren.

De start van Heerenveen was beroerd. Mika Väyrynen kopte weliswaar al in de vierde minuut net over het doel van Newcastle, in de negende minuut schoot Michel Breuer echter wel raak achter zijn eigen keeper. Brian Vandenbussche moest vervolgens nog enkele keren redden op inzetten. Op een vrije trap van Alan Shearer had de doelman echter geen antwoord (2-0)

Na rust probeerde Heerenveen nog wel te voetballen, maar Newcastle legde haar wil op aan de gasten. Ook met het inbrengen van Georgios Samaras voor Klaas-Jan Huntelaar kwam er geen schot op doel. Na een corner van Ugur Yildirim maakte Shola Ameobi echter hands, waarna Arnold Bruggink de toegekende strafschop verzilverde. Verder dan dat kwamen de Friezen echter niet. Het Europees avontuur zit er daarmee op.

Newcastle United - sc Heerenveen (2-1)
9' Breuer 1-0 (ed)
25' Shearer 2-0
80' Bruggink 2-1 (pen)

Newcastle United : Given, Carr, O'Brien ( Taylor/78), Bramble, Butt, Faye, Dyer (Jenas/46), Hughes, Robert, Shearer (Milner/65), Ameobi

sc Heerenveen: Vandenbussche, Bakkati, Hansson, Breuer (Seip/74), Rzasa, Väyrynen, Radomski, Hestad, Yildirim, Huntelaar (Samaras/68), Bruggink (Sikora/81)

Submitter:  Bron: FOK!