Coulthard: Ik word geen wereldkampioen meer

”Volgend jaar is mijn jaar.” Deze uitspraak die David Coulthard elk seizoen weer doet is verleden tijd. Coulthard gelooft niet meer in zijn kansen om wereldkampioen Formule-1 te worden.

Op de vraag of Michael Schumacher de beste coureur is wil geen enkele rookie antwoord geven. David: “Ik ben ondertussen 33 jaar en heb daar geen problemen meer mee, Michael heeft bereikt wat hij verdient en datzelfde geldt voor mij.”

“Ik heb alles gedaan wat in mijn macht lag om wereldkampioen te worden, dat is niet gelukt en het zal ook niet meer gaan lukken. Michael was en is beter dan ik, dat moet je accepteren. Hij heeft het voor elkaar gekregen dat ik na zijn carrire geen kans meer heb om wereldkampioen te worden.”

David Coulthard wil ook wel wat zeggen over de kansen van Jenson Button in de Formule-1. “Jenson en ik zijn vrienden en Jenson ziet er naar uit om na de carrire van Michael Schumacher wereldkampioen Formule-1 te worden. Ik heb hem gezegd dat hij zijn “voorvreugde” moet temperen. De eerste wereldtitel n Michael’s carrire zal van een lagere klasse zijn, een wereldtitel behalen mt Michael in het veld is veel meer waard."