Van Geel: geen enkele speler AZ is te koop

Met een ferme uitspraak heeft AZ dinsdag gezegd dat er geen enkele speler de club tussentijds mag gaan verlaten.

Volgens de technisch directeur van de Alkmaarse club, Martin van Geel, is er niet met de club te praten over de verkoop van een speler. "Wij zijn ambitieus en dan moet je niemand midden in een seizoen laten vertrekken", aldus Van Geel.

De verklaring van de club omt als een reactie op speculaties dat enkele spelers van de Alkmaarse club in de belangstelling staan van andere clubs. Zo zou PSV interesse hebben in Perez en ziet Ajax-trainer Koeman Landzaat als een mogelijke versterking voor zijn elftal. Van Geel: "Daar valt niet over te praten. Sterker: we willen nooit tussentijds spelers laten gaan. "

Na dit seizoen valt er volgens van Geel pas te praten over eventuele transers. "Tot nu toe heeft niemand zich gemeld, dus is ook die optie niet aan de orde. Maar als een echt grote club zich meldt, moet je daar wel over nadenken."

Ook gaf van Geel aan dat AZ zelf ook geen zaken zal doen deze winter. Ikedia van RBC Roosendaal werd bijvoorbeeld genoemd als mogelijke versterking. "Dat is niet aan de orde. Wij zijn uitermate tevreden met de huidige spelersgroep.