Button neemt schuld op zich

Jenson Button legt de schuld voor de verwarring over zijn contract voor een groot deel bij zichzelf. Hij zegt fouten te hebben gemaakt en daarvan te hebben geleerd.

Jenson Button dacht, na advies van zijn juridische adviseurs, dat zijn contract bij BAR voor 2005 niet meer geldig was en tekende bij Williams. Nadat dit bekend werd leverde het een hoop moddergooien op tussen de partijen. Na een zaak bij het CRB werd geoordeeld dat Button's contract bij BAR rechtsgeldig is en dus zal hij daar volgend jaar rijden. Button geeft nu aan dat de originele verwarring dan wel voornamelijk de schuld is van zijn adviseurs, maar dat hij later fout bezig is geweest.

Button vertelde: "Ja, ik heb enkele fouten gemaakt. Ik ken de juridische kant van zaken niet, dus ik moest wel luisteren naar wat mensen me vertelden. Ik dacht dat ik het juiste deed, maar klaarblijkelijk was dat niet zo. Mijn reden voor een overstap is denk ik niet fout geweest, maar door niet zelf met David (Richards, red.) te praten zat ik wel fout."

Met de uiteindelijke uitkomst van het verhaal is hij zeker niet ongelukkig: "Het is goed geweest dat alles goed is uitgezocht en om het boven tafel te hebben. Ik blijf bij BAR volgend jaar en nu die beslissing is genomen ben ik eigenlijk erg blij."

BAR heeft zelfs weer hoop dat ze Button over kunnen halen ook na 2005 te blijven. De vergroting van het Honda-aandeel van het team zou daarbij kunnen helpen. "Dat Honda een aandeel heeft in het team is het beste voor BAR. Het is geweldig voor iedereen die hier werkt. Het geeft ons goede moed voor de komende jaren.", aldus Button.