Klien krijgt aanbod Red Bull

Red Bull-baas Deitrich Mateschitz heeft in een interview met de Duitse tabloid Bild weer meer duidelijkheid gegeven over de richting van het team. Christian Klien heeft een aanbod gekregen om volgend seizoen voor het team te rijden.

Het doel van het nieuwe Red Bull-team wordt om jonge coureurs in de Formule 1 te laten binnenstappen. Daarnaast wordt natuurlijk gehoopt op goede prestaties. Christian Klien heeft van het team een aanbod gekregen om volgend seizoen te rijden. Vitantonio Liuzzi en Björn Wirdheim krijgen in de komende weken een kans om te testen voor het nieuwe team. Ook Nick Heidfeld ziet Mateschitz wel zitten, maar hij realiseert dat als Williams hem vraagt, Red Bull het kan schudden. David Coulthard zal geen kans krijgen bij Red Bull.

Op de 17-jarige Sebastian Vettel wordt door Red Bull gelet. Het team zal de Duitse Formule BMW-kampioen, als zijn ontwikkeling niet stagneert, een kans geven in een Formule 1-auto in de komende twee jaar.

Komend seizoen zal het team nog met Cosoworth-motoren worden gereden, maar voor 2006 wordt er nog rondgekeken. BMW wordt vanwege de goede onderlinge relatie genoemd, maar ook Honda en Ferrari zouden opties zijn. Als Red Bull van motoren verwisselt, wil het wel een stap vooruit maken.