Amerika doet slechte zaak in tennistoernooi

Zowel Venus Williams als Andy Roddick hebben hun partij in de achtste finale van het olympisch tennistoernooi verloren.

Andy Roddick had het in de vorige ronde ook al serieus moeilijk tegen Tommy Haas, waarin hij pas in de derde set met 9-7 afstand van kon nemen. Maar vandag bleek hij onvoldoende hersteld om weerwerk te bieden aan Fernando Gonzalez. De tennisser die voor China uitkomt won in twee sets met telkens 6-4. In de kwartfinale moet hij het opnemen tegen de winnaar van het duel Grosjaen-Lopez.

In de andere wedstrijd was de score helemaal gelijk. De Francaise Mary Pierce won met 6-4 6-4 van de Amerikaanse favoriete voor de eindzege. Williams walste nochtans over haar tegenstandsters in de eerste twee rondes. Pierce komt in de volgende ronde uit tegen de winnaar van het duel Henin-Pratt, waarin Henin net de eerste set met 6-1 won.