Geen plek voor Dixon

Er is voor Scott Dixon geen plaats bij Toyota, zo zei team official John Howett vandaag.

De Nieuw-Zeelander heeft al enige malen getest voor Williams en zal dat later dit seizoen weer doen. Hij is druk bezig zijn plekje te verdienen in de F1, maar kreeg dat dit seizoen niet voor elkaar.

Dixon rijdt nu in de Indy Racing League bij Chip Ganassi, een team dat met Toyota-motoren rijdt. Hij werd hier afgelopen seizoen kampioen. Toch ziet Toyota geen heil in het potentiële F1-talent. Het team respecteert Dixon, maar heeft op dit moment besloten dat er geen plek is voor hem.

Hieruit concludeert Howett dat er volgens hem geen kans is dat Dixon bij Toyota in de Formule 1 terecht zal komen. Naast de huidige rijders Olivier Panis en Cristiano da Matta heeft het team de Australiër Ryan Briscoe in hun ontwikkelingsprogramma. Verder worden ook Ralf Schumacher en David Coulthard in verband gebracht met een eventuele overstap naar het Japans/Duitse team.

Volgens Howett zijn er nog geen beslissingen genomen over de rijders voor volgend jaar en is een beslissing ook niet te verwachten op korte termijn. Wel is duidelijk dat het team op het moment niet tevreden is, ze willen namelijk meedingen naar het kampioenschap, maar is er tot op heden niet in geslaagd om punten te verdienen.