Schumacher: "Ik maak F1 niet saai"

Michael Schumacher vindt niet dat hij met zijn goede resultaten de Formule 1 saai maakt. Dat heeft hij in een interview met een Duitse krant laten weten.

De Duitser heeft het meer dan ooit naar zijn zin in de racesport. Het rijden is voor hem gemakkelijker geworden nu hij zich geen zorgen meer hoeft te maken over records, alhoewel hij McLaren en Williams nog steeds als gevaarlijke concurrenten ziet. "Het wordt elk jaar leuker, misschien omdat de druk is verdwenen omdat ik niet steeds wordt gevraagd naar records en statistieken. Ik rij alleen omdat ik wil rijden," aldus Schumacher.

Na de eerste twee Grand Prix' is de vrees weer gegroeid dat Schumacher het kampioenschap zal domineren zoals hij in 2002 deed. Die dominantie was voor veel mensen weer aanleiding veranderingen in de sport voor te stellen. Volgens Schumacher is het kampioenschap echter nog lang niet beslist.

"Zou ik op de rem moeten trappen omdat dat blijkbaar goed voor de Formule 1 is?" antwoordde de coureur op de vraag of zijn dominatie de sport saai maakt. "Nee." voegde hij eraan toe. "Ik moet juist harder omdat de anderen de hele tijd dichterbij komen. Stop eens te denken dat het kamioenschap al is beslist."