Michelin bezorgd over prestaties

Hoewel veel mensen en teams ervan uitgaan dat de Michelin-banden het komend weekend op Sepang beter zullen doen dan twee weken terug, blijven ze bij Michelin zelf bezorgd over de prestaties.

In de eerste race op Albert Park toonde Ferrari, en daarme Bridgestone, zich oppermachtig. De drie topteams van Michelin, Williams, McLaren en Renault, kwamen er niet aan te pas. Waar vorig jaar de banden van Michelin beter presteerden in de hitte, leken de rollen in Melbourne nu omgedraaid. Ook bij Michelin beseffen ze dit.

Pascal Vasselon, manager Formule 1 van Michelin, vertelde: "Geschikte banden voor Sepang maken zorgt voor twee moeilijkheden. Dit is normaal gesproken de warmste race van het jaar met baantemperaturen die op kunnen lopen tot 55 graden celsius. Dat is op zich geen probleem, maar het is niet pekatisch om in Maleisië te testen. Dus testen we banden voor Maleisië in de winter op Europese circuits. Dit maakt het erg moeilijk, omdat zoals iedereen begrijpt de omstandigheden dan heel anders zijn."

Het is dus af te wachten welke fabrikant dit jaar de beste banden voor Maleisië heeft en welke invloed de banden zullen hebben op de afstanden tussen de teams.