"Trainingstijden zeggen niks"

Een moeilijke eerste vrije training vandaag voor McLaren.

In de eerste sessie van de vrije training ging het nog redelijk tot goed met McLaren. David Coulthard stond op een vierde plek, maar teamgenoot Kimi Räikkönen kwam niet verder dan een twaalfde plek.

Aan het einde van de tweede trainingssessie was David Coulthard weer de snellere van de McLaren coureurs. Coulthard stond op de achtste plek en collega Räikkönen behaalde een tiende plek. Volgens teambaas Ron Dennis is er helemaal geen reden tot paniek.

" Net als het grootste deel van de teams, hebben we een beperkt aantal ronden gereden vanwege de nieuwe één-motor-regeling. We hebben ons hele set-up programma doorlopen, waarmee we konden vaststellen wat we met de banden moeten doen dit weekend. Nu concentreren we ons op morgen, wanneer het pas echt begint", aldus David Coulthard. Overigens reed Ferrari maar vijf ronden meer dan McLaren.

Räikkönen geeft de schuld van zijn training aan de setup van de auto. "We hebben vooral gewerkt aan de keuze welke banden we dit weekend zullen gebruiken. Ons geplande programma hebben we helemaal doorgewerkt. Ik ben niet erg blij met de set-up van de auto op het moment, maar we zullen er hopelijk morgen op vooruit gaan".

Teambaas Dennis geeft nog eens nadrukkelijk aan dat er geen reden tot bezorgdheid is. "De training van vandaag telde geenszins mee voor de kwalificatie, en de teams hadden blijkbaar verschillende strategieën uitgedacht voor deze training, die eigenlijk een soort test is voordat het echte evenement begint. Daarom stellen de tijden weinig voor. We hebben het hele programma doorlopen, en we kijken vooruit naar de rest van het weekend".