Wouters wijst KNVB af

Jan Wouters heeft een aanbod van de KNVB om het Nederlands elftal onder de 20 naar het WK in 2005 te leiden en assisten-trainer te zijn tijdens het EK in Portugal afgewezen.

Wouters stond bij de KNVB bovenaan het lijstje met gewenste opvolgers voor Gullit, maar Wouters heeft na een eerste aanbod aangegeven hier niet op in te gaan. De belangrijkste reden is dat Wouters het veel te leuk vindt om elke dag met spelers op het veld te staan en naar de wedstrijden toe te leven.

Wouters zal waarschijnlijk zijn contract als assistent-trainer bij Glasgow Rangers verlengen. Wouters vertelde: "Ik heb het geweldig goed naar mijn zin. ik werk hier al drie jaar en kan een jaar bijtekenen. Ik vind het heerlijk om elke dag met de spelers op het veld te werken. Dat kan niet bij de voetbalbond."

Wouters zou wel graag met het Nederlands elftal meegaan naar Portugal, maar het aanbod ging slechts om de combinatie. De KNVB overweegt nog of ze Wouters nog slechts voor het EK vragen, maar ze noemen het niet waarschijnlijk dat ze dit doen. Waarschijnlijk gaat de nieuwe man voor het Nederlands elftal onder de 20 mee naar Portugal.