Uitslag AC Milan-Ajax

Vanavond werd in Milaan voor de Champions League AC Milan-Ajax gespeeld. Ajax verloor nipt met 1-0 en nam zo geen revanche voor het verlies in de kwartfinale van afgelopen jaar.

Ajax startte goed in San Siro, in het eerste kwartier was het de betere ploeg. Hatem Trabelsi kreeg een goede mogelijkheid, die hij mistte. Het tweede kwartier was voor Milan dat sterk terugkwam. Het kreeg verscheidene kansen, maar Inzaghi en Pirlo hadden het vizier nog niet op scherp.

In de tegenstoot kon Ajax via Zlatan Ibrahimovic gevaar stichten, keeper Dida kon ternauwernood een kopbal onschadelijk maken. Rafael van der Vaart liet verder zien dat niet alleen Wesley Sneijder een goede vrije trap in huis heeft. Zijn bal verdween via Dida en de bovenkant van de lat over het doel. Tot aan de rust was de open wedstrijd in evenwicht.

Na rust kwam Milan beter de kleedkamer uit, maar Ajax had de eerste kansen. Wederom Ibrahimovic en Steven Pienaar troffen echter wederom Dida op hun weg. Als zo vaak scoorde Milan vervolgens toen het niet verwacht werd. Een dribbel vanaf de rechterkant van het strafschopgebied van Inzaghi bracht de bal voor de voeten van Sjevtsjenko, die de bal gestopt zag door Lobont. Inzaghi was er echter als de kippen bij om de bal alsnog in te schieten.

Ajax ging over tot een slotoffensief. De Italiaan Gattuso werd nog weggestuurd na een slaande beweging. Vlak voor tijd belandde de bal plots vlak voor het doelgebied in de voeten van Ibrahimovic, die wist de bal echter alleen opzij naar Van der Vaart te spelen. Van der Vaart schoot van dichtbij hard in, maar Dida keerde goed.

Ajax hoeft na de eerste nederlaag niet te wanhopen, nog vijf wedstrijden te gaan in de poule. De andere wedstrijd in de poule tussen Club Brugge en Celta de Vigo werd 1-1.


AC Milan - Ajax 1-0 (0-0)
67' Inzaghi 1-0

Ac Milan: Dida, Cafu, Maldini, Nesta, Costacurta (Laursen/33), Pirlo, Gattuso, Kaka, Seedorf (Serginho/64), Sjevtsjenko,
Inzaghi (Ambrosini/74)

Ajax: Lobont, Trabelsi, Pasanen, Escudé, (Soetaers/69), Maxwell, Yakubu, Galásek, Pienaar (Sikora/80), Van der Vaart, Sonck (Sneijder/54), Ibrahimovic


Tussenstand Groep H

1AC Milan110031-0
2Celta de Vigo101011-1
3Club Brugge101011-1
4Ajax100100-1