GP Amerika volgend jaar mogelijk eerder

De Grand Prix van Amerika wordt volgend jaar mogelijk in juni of begin juli gehouden, aanmerkelijk eerder dan dit jaar en voorgaande jaren.

Sinds de Grand Prix op het circuit van Indianapolis in 2000 in het programma is opgenomen is de race steeds in september verreden. Dit vrij late tijdstip heeft vooral te maken met andere races die op de brickyard gereden worden, met name de Indy 500 eind mei en een Nascar-race, de Brickyard 400 begin augustus.

Ook de tijd die nodig is om de verschillende faciliteiten op het circuit aan te passen speelt mee, aldus de executive vice president of communications van de Indianapolis Motor Speedway. Aan de andere kant is het natuurlijk interessant om twee races op het Noordamerikaanse continent kort achter elkaar te houden. Een ander voordeel van een race in de zomervakantie is dat er geen football-wedstrijden gehouden worden.

De Canadese Grand Prix heeft een vaste plek half juni, en als meteen daarna richting Indianapolis kan vertrekken scheelt dit natuurlijk in de kosten.

De uiteindelijke beslissing over wanneer de race gehouden gaat worden is afhankelijk van onderhandelingen tussen Bernie Ecclestone en Tony George, de directeur van de Indianapolis Motor Speedway. Er zijn nog meerdere opties, ook de oude datum in september blijft mogelijk.

De definitieve kalender voor 2004 wordt in augustus verwacht.