[Up]Pi-Air, Zlatan, Chivu geschorst

De tuchtcommissie van de KNVB heeft schorsingen uitgesproken voor Ibrahimovic en Chivu van Ajax en Van Hooijdonk van Feyenoord. Beide Ajax-spelers waren voor hun daad niet door scheidsrechter Luinge bestraft.

Zlatan Ibrahimovic kreeg de zwaarste straf opgelegd, 6 duels waarvan 1 voorwaardelijk. Dit betekent dat Ibrahimovic het laatste competitieduel tegen SC Heerenveen in actie kan komen, hij heeft er al één duel schorsing opzitten. De tuchtcommissie vond de geconstateerde slaande beweging -elleboogstoot naar Gérard de Nooijer- een ernstig vergrijp, maar zwakte de eis van de aanklager af met één wedstrijd voorwaardelijk.

Cristian Chivu is voor 3 duels geschorst. De verdediger van Ajax kreeg de duels voor zijn slaande beweging naar Chung-Gug Song in de halve finale van de Amstel Cup.

Pierre van Hooijdonk hoorde 4 wedstrijden eisen waarvan één voorwaardelijk, maar kreeg er 3 waarvan één voorwaardelijk. Pi-Air vond de voorstelling van zaken echter absurd en is daarbij met Feyenoord in beroep gegaan tegen de uitspraak. "Die verklaring kun je toch niet serieus nemen", aldus Van Hooijdonk op www.feyenoord.nl., "deze dronkemansverklaring is hem ingefluisterd door Ajax, ik kan me niet voorstellen dat het zijn eigen idee was. En als jonge speler is het dan moeilijk genoeg om tegen een club te zeggen: dat ga ik niet doen. Maar het is wel een gênante vertoning." Het beroep betekent dat Van Hooijdonk voorlopig kan blijven spelen, zo ook zondag in de lastige uitwedstrijd met FC Utrecht.

2-5-2003 VI.nl
Ook Ajax gaat in hoger beroep, voor Chivu welteverstaan, de straf voor Zlatan wordt geaccepteerd. Chivu kan door het beroep zondag aantreden tegen RKC Waalwijk.

Enkele quotes van de zittingen:
Song: "Ik kon hem maar ternauwernood ontwijken (slaande Chivu)."

Van Damme: "Hij heeft me geschopt en ook geraakt (Van Hooijdonk)."

Luinge: "Pierre trapte na en raakte Van Damme ook. Na afloop heeft hij in de kleedkamer nog zijn excuses aangeboden."

Van Hooijdonk: "Ik ruk mij los en heb zijn shirt vast. Vervolgens sta ik op één been. Ik struikel bijna. Vandaar die rare beweging van mijn voet. Ik heb geen excuses gemaakt, dat zou ik nooit doen."