B·A·R sterk in San Marino

Het team van B·A·R Honda is na een spectaculair optreden tevreden met het resultaat van de zaterdagkwalificatie. Jacques Villeneuve en Jenson Button plaatsten zich respectievelijk op plaats zeven en negen van de timesheets.

"Ik ben heel blij met mijn ronde want hij was sneller dan we hadden verwacht", zegt Jacques Villeneuve na afloop. "We hebben ons het hele weekend eigenlijk alleen maar met de race-afstelling bezig gehouden, dus het is geweldig om het ook in de kwalificatie goed te doen."

Toch maakt de Canadees zich zorgen. "Het ging de laatste jaren nooit zo goed met ons tijdens de race van San Marino. Gelukkig ziet het er dit jaar allemaal veel beter uit, als het tenminste droog blijft. Als het gaat regenen wordt het namelijk een moeilijk verhaal, omdat het lastig wordt om de banden warm te houden. Het ziet er naar uit dat we voor de punten gaan strijden dus ik heb er zin in."

Teamgenoot Jenson Button kwalificeerde zich twee plaatsen achter Villeneuve. "We hebben flink wat vooruitgang geboekt sinds vanochtend en ik voelde me erg op gemak met de balans van de auto tijdens de kwalificatie", zei de jonge Brit, die met deze top tien positie niet tevreden is. "De eerste twee sectoren van mijn ronde waren goed, maar toen ging ik wijd in de snelle chicane en toen verloor ik wat tijd. Verder had ik ook teveel onderstuur in de snelle bochten. Ik ben teleurgesteld, maar ik denk niet dat we er voor morgen slecht voor staan."

Vorig jaar viel Villeneuve tijdens de GP van San Marino met een zevende plaats net buiten de punten, terwijl toenmalig teamgenoot Olivier Panis de finish niet haalde.