F2003-GA op Imola

Het is zo goed als zeker dat Ferrari op Imola met de nieuwe auto zal racen.

Ferrari zal met de F2003-GA gaan rijden over twee weken zolang er geen onvoorziene rampen zullen gebeuren. Dit zei Ferraribaas Jean Todt nadat zijn team voor de derde keer op rij werd verslagen door McLaren en nu ook Renault boven hen moet dulden in het constructeurskampioenschap. Imola was altijd al het doel volgens Todt, maar door het falen op Interlagos is de beslssing nu noodzaak geworden. "Het is bijna vier jaar geleden dat we een race reden zonder punten te scoren. We hebben een tegenvallende start van het seizoen gehad, maar we hopen weer te gaan winnen op Imola."

De nieuwe bolide zou een seconde per ronde sneller moeten zijn dan de oude, maar het testen is tot nu toe niet geheel vlekkeloos verlopen. Luca Badoer had twee grote crashes die beide veroorzaakt werden door techinische fouten.

Michael Schumacher is echter positief over de nieuwe wagen en denkt dat het 18-punten gat met Kimi Räikkönen gedicht kan worden. "Er komen nog 13 races, ons duel blijft bestaan en we zouden niet al te bezorgd moeten zijn over het verschil in de ranking tussen ons en McLaren" "We zijn nog maar aan het begin. Tot nu toe hebben anderen een grote stap voorwaarts gemaakt. Spoedig zal het onze beurt zijn."