Zabel pakt Geel in Etappe 3

Van Metz naar Reims, 174.5 KM, op een nagenoeg vlak parcours met 2 kleine colletjes.. Kortom, etappe 3.

Na de eerste col die meteen op het programma stond ontsnapte Jacky Durand, hoe kan het ook anders. Hij kreeg een goede vriend met zich mee, Renier. De 2 werkten goed samen en hadden al snel een voorsprong. Kroon wou er nog bij komen, en hij ontsnapte ook uit het peloton. Het peloton liet ze gaan en deed het rustig aan. Kroon kon niet bij de 2 koplopers komen en liet zich terugzakken. Na 60 km, toen de voorsprong al was opgelopen tot 10 minuten, nestelde Telekom zich vooraan het peloton.
Na een leuk staaltje van Lampre (Svorada troefde de hele Telekom trein + Zabel af in het sprintje om 2 seconden) viel het peloton weer stil. Met nog 100 km te gaan was het verschil al opgelopen tot boven de 11 minuten. De gang kwam weer in het peloton, mede door Lotto en Telekom, die nu jacht aan het maken waren.
Op de 2de en laatste col stelde Mengin ondertussen zijn bolletjestrui veilig. Zabel pakte even later in de tussensprint nog wel 2 seconden, en stond precies gelijk met Bertogliati.
Het peloton kwam daarna pas echt goed op gang. Een vloeiend geheel met Mapei, Telekom en Lotto renners maakte jacht op de 2. Met nog 20 km te gaan was de voorsprong 1.40, maar vooral Durand wou niet opgeven. Mede door de sterke wind moesten de koplopers het toch opgeven op 6 km van de meet.
Het werd een mooie sprint die wederom niet werd gewonnen door Zabel. McEwen troefde hem af met een half wiel. Wel kon Zabel zich in het groen en geel hijsen.

Top 20

01 Robbie McEwen (Lotto)
02 Erik Zabel (Telekom)
03 Baden Cooke (Fdjeux.com)
04 Andrej Hauptman (Tacconi)
05 Fabio Baldato (Fassa Bortolo)
06 Paolo Bossoni (Tacconi)
07 Jaan Kirsipuu (AG2R)
08 Francois Simon (Bonjour)
09 Jan Svorada (Lampre)
10 Stuart O'Grady (Credit Agricole)
11 Jose Enrique Gutierrez (Kelme)
12 Oscar Freire (Mapei)
13 Laurent Brochard (Delatour)
14 Luciano Pagliarini (Lampre)
15 Karsten Kroon (Rabobank)
16 Davide Casarotto (Alessio)
17 Constantino Zaballa (Kelme)
18 Jerome Pineau (Bonjour)
19 Pedro Horillo (Mapei)
20 Fred Rodriquez (Domo)