Informatie komende update Gears of War 2

Het is geen geheim dat Epic flink wat kritiek moet doorstaan wegens Gears of War 2. Ondanks lovende kritieken zijn er vooral op de multiplayer-component van de game veel klachten, van langdurige matchmaking tot een groot aantal glitches. Het is dan ook goed dat Epic binnenkort komt met hun derde grote update voor Gears of War 2, inmiddels is ook al bekend wat er ongeveer in zal zitten.

Naast 250 punten aan nieuwe achievements zal één van de belangrijkste verbeteringen de recover-tijd van de smoke grenade zijn. Nu is het zo dat als je te dicht bij het ding in de buurt staat als deze ontploft je op de grond wordt geworpen en je pas weer opstaat als je ragdoll is uitgerold. Dit kan als je in de buurt van een trap bent heel erg lang duren, want je mannetje zal dan eerst heel de trap afstuiteren voor je op kunt staan. Dit wordt veranderd naar limiet van twee seconden, zodat je altijd redelijk snel op kunt staan.

Daarnaast komt er voor de matchmaking ook de mogelijkheid om aan te geven welk land je voorkeur heeft. Dit is geen restrictie, worden er in jouw aangegeven voorkeursgebied geen matches gevonden dan gaat hij daarbuiten zoeken, maar het zou in ieder geval wat moeten helpen om lag tegen te gaan. Ook zullen spelers die tijdens een match wegvallen of uit pure frustratie uit de game stappen overgenomen worden door bots op de hoogste moeilijkheidsgraad. Daarnaast zijn er ook nog een hele zooi glitches en exploits die gedicht worden.

Wanneer we de update kunnen verwachten is nog onbekend, het is wel bekend dat de patch inmiddels in het certificatie-proces van Microsoft zit en dus binnen enkele weken verwacht kan worden.