Plannen van Activision-Blizzard voor komende jaren bekend

Tijdens een persconferentie heeft Activision-Blizzard bekend gemaakt wat de plannen van het bedrijf zijn voor de komende jaren. We hebben ze voor jullie op een rijtje gezet.

Eind dit jaar komt de game Quantum of Solace uit, gebaseerd op de gelijknamige James Bond-film. Activision wil elk jaar een Bond-game uitbrengen, ongeacht of het aan een film gekoppeld kan worden. Deze strategie wordt momenteel al gebruikt voor de Spider-Man-games.

Het aantal Guitar Hero SKU's ten opzichte van dit jaar moet verdubbelen in 2009 en verdrievoudigd worden in 2010. Dit jaar kent zes SKU's voor Aerosmith, één voor On Tour, één voor Decades en vier voor World Tour. Dat zou betekenen dat er 24 SKU's in 2009 verschijnen en 36 in 2010.

Call of Duty 6 verschijnt in 2010, tot die tijd zal Call of Duty: World At War ondersteund worden met DLC.

Volgens Shacknews overweegt Activision een DLC-abonnement voor de Guitar Hero-franchise. Voor een vast bedrag per maand zul je dan een beperkt aantal nummers kunnen downloaden. Aangezien Activision nog bezig is met het onderzoeken van deze mogelijkheid zijn prijzen, hoeveelheid tracks en data nog niet bekend.