Nederlandse uitgever komt met Avencast-development kit

Het door Nederlanders uitgegeven spel Avencast: Rise of the Mage ligt alweer een behoorlijke tijd in de winkel en uitgever Lighthouse Interactive en ontwikkelaar ClockStone Software vonden het daarom blijkbaar tijd om het spel weer nieuw leven in te blazen door middel van het uitgeven van een development kit, die de volgende features zal bevatten:

- Een level-editor; om levels te ontwerpen en/of aan te passen.
- Grafische import- en export-tools; om eigen ontworpen grafische content toe te voegen.
- Een editor voor het wijzigen van de visuele effecten.
- En de mogelijkheid om bestanden te wijzigen, zodat je aanpassingen kunt doen aan de volgende dingen: quests, het gedrag en de eigenschappen van monsters, de vaardigheden en eigenschappen van je held, voorwerpen en andere gamecontent.

Voor je de 8MB grote development kit nu echter meteen hier gaat downloaden moet je wel eerst weten dat je voor het aanpassen wel een basiskennis moet hebben van gamedevelopment en programmeren. Alleen weggelegd voor de wizkids onder ons dus. Toch nieuwsgierig geworden maar bang dat je niet de skills hebt om de game aan te passen op de manier die jij wilt? Dan kun je hier andere modders om hulp vragen.

Als je na dit nieuwtje overigens benieuwd bent geworden naar Avencast: Rise of the Mage dan kun je hier onze preview lezen, hier onze review en hier kun je meer vinden over de demo.