Aandelen Funcom gehalveerd sinds Age of Conan launch

Age of Conan: Hyborian Adventures kende een fantastische launch. Er werden legio exemplaren verkocht en in veel landen stond de game bovenaan de lijstjes met best verkochte games. Goed nieuws voor ontwikkelaar Funcom en je zou zeggen dat de investeerders en aandeelhouders er net zo over dachten, maar niets blijkt minder waar.

Ondanks de sterke start is er namelijk enorme twijfel bij de investeerders of dit succes wel gecontinueerd kan worden. Deze twijfel is zo groot dat de waarde van de aandelen van Funcom sinds de lancering van Age of Conan ruim gehalveerd zijn van $54 naar $24. De voornaamste kritiek is dat de game minder wordt naarmate spelers verder komen. Hierdoor hebben al veel kopers hun abonnement opgezegd. Zonder spelers is de toekomst van de game logischerwijs niet heel rooskleurig.

Dit klinkt wellicht grimmiger dan het in werkelijkheid is. De val van de aandelen is namelijk geen heel radicale als je kijkt naar de aandelenkoers voor de lancering van Age of Conan. In de maanden voorafgaand aan de launch was de waarde vrij stabiel rond de $25. De koerssprong is misschien dan ook niet meer dan het knappen van een zeepbel die ontstaan was vlak voor en na de launch.