EA laat het EK al op 11 april beginnen

Het zal voor niemand een verrassing zijn dat EA binnenkort komt met het officiële spel van het Europees kampioenschap voetbal dat dit jaar zal plaatsvinden in Zwitserland en Oostenrijk. Ook de naam zal niemand verbazen, het zal namelijk gewoon Euro 2008 gaan heten en zal op 11 april in de schappen liggen, dat heeft EA in een persbericht bekend gemaakt. Wat misschien wel een kleine verrassing is is het lijstje met platformen waar het spel op zal verschijnen. Het spel zal uitkomen op de PS2, PS3, PSP, Xbox 360 en in Europa ook nog eens op de PC en Mobiel, Nintendo is dus niet van de partij.

In Euro 2008 zul je het hele toernooi zelf kunnen naspelen, van de voorrondes tot de finale, met penalty’s, aan toe. Daarbij zullen natuurlijk alle officiële teams en stadions aanwezig zijn. Tevens kun je naast het voetballen ook als coach fungeren. In deze nieuwe modus, genaamd Captian your Country, zul je het team van je keuze moet leiden naar de overwinning door ze te coachen vanaf de zijlijn. Bij het scoren van een goal kun je als coach actief deelnemen aan de feestvreugde, wat we ons hierbij voor moeten stellen is nog niet duidelijk.

Natuurlijk kan er in Euro 2008 ook online worden gevoetbald. In de Battle of the Nations-modus kunnen spelers van verschillende landen het tegen elkaar opnemen om hun land naar de nummer één positie van de wereld te schoppen. Misschien wat raar dat een Europees toernooi wereldwijd is, maar het spel zal ook buiten Europa worden uitgebracht. Blijkbaar hebben andere continenten ook genoeg interesse in het Europese voetbalkampioenschap.