Harmonix over Rock Band PS2 online en DLC-prijzen

In een interview met Bits Bytes Pixels & Sprites is duidelijk geworden wat de plannen zijn van Harmonix met de PS2 en in welke richting we moeten gaan denken voor de prijzen van de downloadable tracks.

De PS2-versie is pas op het laatste moment aan de ontwikkeling toegevoegd. De reden hierachter is dat veel PS2-gamers nog niet overgestapt zijn op een PS3 of X360. Dit brengt echter wel twee belangrijke consequenties met zich mee. Ten eerste zal de PS2-game geen online gameplay kennen, omdat het PS2-netwerk daar niet geschikt voor is. Ten tweede zal er geen downloadable content beschikbaar zijn, vanwege het ontbreken van een harde schijf.
Het is mogelijk dat deze content in een later stadium gebundeld wordt op een expansion-disc, zoals bijvoorbeeld Guitar Hero Encore: Rocks the 80s. Hier zijn echter nog geen beslissingen over genomen.

De downloadable content heeft nog geen prijs gekregen. Wel heeft men bevestigd dat de prijzen op beide platforms gelijk zullen zijn. Harmonix heeft al wel door laten schemeren dat hoewel ze niets kunnen zeggen over de prijs in vergelijking met Guiar Hero 2, men er rekening mee dient te houden dat de tracks nu voor vier instrumenten op verschillende moeilijkheidsgraden bewerkt moeten worden.
Harmonix wil de gamer wel meer opties geven. In Guitar Hero 2 was je verplicht om packs van drie songs te kopen, voor Rock Band zul je losse tracks kunnen kopen. Als je een heel album ineens koopt zul je wel een flinke korting krijgen. Er wordt ook nog nagedacht over speciale promotie-acties als "Buy 2 Get 1 For Free", maar hier zijn nog geen knopen over doorgehakt.

Harmonix zal tot het eind van 2007 elke week downloadable content beschikbaar stellen, met het legendarische "Who's Next" van The Who als eerste album. Deze zal één week na launch beschikbaar zijn. Op de disc zul je tussen de 40 en 50 tracks vinden.