Michelin laat zich zien in PGR4 screenshots

Er is weer wat nieuwe informatie verschenen van Project Gotham Racing 4, waaronder ook een aantal screenshots. De ontwikkelaars zijn hard bezig met het afmaken van de game zodat hij gecertificeerd kan worden en op 12 oktober in de Europese winkels kan liggen.

In PGR4 zal een Arcade Mode zitten, zoals we kennen van de vorige series. Hierbij is het de bedoeling om medailles te halen in verschillende races en uiteindelijk overal goud te halen. Maar waar PGR4 eigenlijk om gaat is de Career Mode. Hier begin je als 76e van de wereldranglijst en zul je je omhoog moeten werken naar de top. Dit gaat in verschillende seizoenen, en je moet natuurlijk wel de wedstrijden winnen.

Multiplayer is wederom erg belangrijk en ze hebben een soort van het systeem van Halo 2 overgenomen. Je kunt nu met een groep vrienden bij elkaar blijven en zo van playlist naar playlist kunnen verhuizen. Cat and Mouse is gebleven en verbeterd, nu ook met motoren. De meest interessante modus is Bulldog. Hierbij start de Bulldog in een open stad (dus geen hekken) en moet de Bulldog iedereen aantikken.

Kudos zijn dit keer nog belangrijker geworden en je kunt ze gebruiken om allerlei ingame artikelen te kopen. Je kunt bijvoorbeeld auto-pakketten kopen, picture-packs en nieuwe game-modi. Het mooiste is ook dat je screenshots in de game 3D kunt maken. Dit gebeurt met behulp van een 3D-brilletje en het speciaal renderen in de kleuren rood en groen (net als Boogie op de Nintendo DS).

Project Gotham TV is terug en heet nu PGR Demand. Het is uiteraard veel uitgebreider dan in deel drie en binnenkort zullen we meer info hierover kunnen lezen.