Gesprek met Eidos CEO over Tombraider en Wii

Eidos heeft aangekondigd dat de Tomb Raider: Anniversary game ook op de Wii zal verschijnen. Deze Wii versie zal ook speciale features en tweaks bevatten zodat de Wii-mote en nunchuck gebruikt kunnen worden om Lara Croft te besturen.

Om wat meer informatie los te peuteren praatte IGN met Eidos' CEO Bill Gardner.
Er werd duidelijk dat Eidos in het begin nogal voorzichtig was om samen te werken met Nintendo, dit vooral om het feit dat Nintendo met hun populaire first-party franchises als Mario en Pokémon een third-party game gemakkelijk onder de voet kunnen lopen.
Maar sinds ze goede zaken hebben gedaan met Lego Star Wars en Tomb Raider op de Cube, ziet het er naar uit dat Eidos meer zal gaan uitbrengen voor de nieuwe console van Nintendo.

Over de Wii-versie van Tomb Raider zei Gardner dat het een volledig nieuwe versie wordt, dus geen port van één van de Anniversary edities. Een releasedatum is nog niet bekend, want het is nog niet duidelijk hoeveel werk ze uiteindelijk in de game gaan stoppen.

Verder vertelt Gardner nog dat de game nu pas wordt ontwikkeld omdat er nogal wat opstartproblemen waren met de Wii; het bekende verhaal over de late devkits. Het duurde ook even voordat Eidos overtuigd was van het succes van de Wii. Maar als het aan Gardner ligt kunnen de Wii-gamers nog meer Eidos games verwachten in de toekomst.

Het hele gesprek is hier te lezen.