Trilogie Once Upon a Time in Japan aangekondigd

De in Texas gevestigde ontwikkelaarsstudio Abborado werkt aan een trilogie van adventures die zich afspelen in diverse periodes in Japan. Het eerste deel gaat Once Upon a Time in Japan: Earth heten en zal eind van dit jaar in de winkels liggen.

Ben Keeney, Lead Designer en mede-oprichter van Abborado Studios over de originele invalshoek: "We feel very strongly about our product and the future of this series. The subject matter and setting of this game are, as far as we know, unprecedented in the adventure genre and we are putting forth a massive effort in an attempt to make the games that we’ve always dreamed of playing."

In de third-person adventure speel je Zenjiro, een samoerai die tijdens een oorlog zijn clan heeft verlaten omdat hij liever in vrede bij zijn gezin leeft. Door een tragische gebeurtenis raakt hij gescheiden van vrouw en kinderen en moet hij in de Etchu provincie op zoek naar hen en eventuele andere overlevenden. Daarbij zal hij talloze personen ontmoeten en ontdekken dat niet alles is, zoals het lijkt.

Zoals je op onderstaande screenshots kan zien heeft het spel een bijzondere grafische stijl. De makers beloven verder achtergrondmuziek die traditionele Japanse instrumenten combineert met hedendaagse technieken, veel uitdagende puzzels die in het thema van het zeventiende-eeuwse Japan passen en de speler kennis laat maken met de cultuur en geschiedenis, authentieke Japanse stemacteurs en een meeslepende verhaal met sterke personages.