Sony heeft 1 miljoen PS3-consoles verscheept naar de USA

Sony heeft gemeld dat ze hun goal van één miljoen verscheepte PS3-consoles in Amerika in 2006 gehaald hebben. Of hun doel van twee miljoen stuks wereldwijd is gehaald werd niet gezegd.

Elke week werden er nieuwe leveringen ingevlogen en ze zullen dit blijven volhouden tot de lente als dit nodig is. Rond de lente zal de PS3 ook lanceren in Europa, en het doel van Sony is om eind maart zes miljoen consoles verkocht te hebben.

Over de verkoopcijfers van de Nintendo Wii werd geen update gegeven, maar een woordvoerder vertelde dat ze nog steeds op schema liggen en dat de vier miljoen verscheepte consoles voor eind 2006 waarschijnlijk wel gehaald is. Ook Nintendo verwacht eind maart zes miljoen Wii's verkocht te hebben.

Microsoft heeft ook wat cijfers vrijgegeven over het aantal verkochte consoles. Ze hebben hun doel van 10 miljoen consoles gehaald, en zijn uitgekomen op 10.4 miljoen. Hun verwachting is dat voor juni het totaal tussen de dertien en vijftien miljoen stuks zal liggen. Of dit verscheepte consoles zijn of echt verkocht aan de consument is niet helemaal duidelijk.