EA kondigt lading sequels aan en stelt aantal games uit

Electronic Arts heeft in een persconferentie aangekondigd dat ze momenteel een aantal games in ontwikkeling heeft voor de volgende generatie, gebaseerd op eerder uitgebrachte games. Zo zal de Wii een speciale versie van The Sims mogen ontvangen en zal The Sims 2: Holiday Edition uitkomen op de PlayStation 3. The Sims 3 is ook al in ontwikkeling en zal voor april 2009 verschijnen.

Andere sequels die werden aangekondigd zijn een nieuwe game uit de Lord of the Rings franchise, een nieuw deel in de SimCity-serie en een next-generation versie van de console-shooter Black. Tijdens het fiscale jaar van 2008 (april 2007 - maart 2008) zal EA ook met een nieuwe Harry Potter-game komen -aangezien in 2007 de nieuwe film komt zal de game waarschijnlijk de titel Harry Potter and the Order of the Phoenix gaan dragen-, een nieuwe Warhammer-game en een game die ongeveer tegelijk moet uitkomen met de film van The Simpsons.

Helaas heeft EA ook aangekondigd dat twee andere titels die al een tijdje in productie zijn, Army of Two voor de Xbox 360 en PlayStation 3 en Crytek's PC-game Crysis, zijn uitgesteld tot het fiscale jaar van 2008. Dit betekent dat beide games niet meer voor maart 2007 zullen uitkomen.