Nederland teleurstellend op World Cyber Games

Nederland heeft helaas niet goed gepresteerd op de World Cyber Games. Waar we in vorige jaren in de bovenste regionen eindigden qua behaalde medailles, moeten we dit jaar genoegen nemen met slechts 1 bronzen medaille. Hieronder de uitslagen:

Counterstrike 1.6
Het Nederlandse team, bestaande uit Clint Jansen, Dennis Seesing, Ferdi Van Leeuwen, Mike Degger en Tom Nijenhuis trok onder de naam DigitalMind ten strijde tegen CuBe_eS uit Italië, Meetyourmakers uit Noorwegen, Hacker.PK uit Korea, teg_ro uit Roemenië en Simplex uit Macedonië. Zij wonnen drie van de vijf wedstrijden en wisten zich helaas net niet te kwalificeren voor de latere ronden.

Need For Speed
Steffan (Steffan Amende) wist in de voorrondes alle zes de wedstrijden te winnen: tegen USSRxAlexio uit Letland, ABDmaster uit Bangladesh, David125 uit Italie, ROEDxSpeed uit Thailand, Kazmzm uit Saudi Arabië en BadSeed (eveneens uit Saudi Arabië ). In de 8e finale kwam hij uit tegen aTTaXsLiVr uit Duitsland; dit wist hij te winnen, evenals de kwartfinale finale tegen Nice uit Kazachstan. In de halve finale was USSRxAlan uit Rusland echter te sterk. Hij werd ook de uiteindelijke winnaar. Steffan wist nog wel de derde plaats te veroveren van Speed uit Brazilië. Proficiat Steffan!

FIFA 2006
RvK Robbert Van KLeeff werd in de eliminatierondes in groep K tegen absence_ecuador (winst), STARYORI (verlies), tieulyfifa (winst) en yzw42 (gelijkspel) helaas uitgesloten van deelname aan volgende rondes.

Dead Or Alive
Krye (Wouter Strankinga) wist zich in groep C door winst op DOAMASTER (USA), SkatanMilla (Zweden) mochi-A (Japan), Regi (Italië ), Swisslocon (Zwitserland), kira (Thailand) en dave (Ierland) moeiteloos te plaatsen voor de volgende ronde. Hij verloor echter in de kwartfinales van ShiSha (Oostenrijk) waardoor het helaas einde wedstrijd was.

Warcraft
Manuel Schenkhuizen (Grubby) speelt al jaren mee voor Nederland en net als voorgaande jaren deed hij het uitstekend. Hij wist alle drie de wedstrijden in de eliminatierondes te winnen (van achtereenvolgens ID.dAvY(Zwitserland), pato (Brazilie) en Solid (Portugal). Daarna won hij nog de 16e finale van Yarchik, de 8e finale van Day-Night_AbuSE uit Italie, maar in de kwartfinale was SKYCN uit China te sterk.

Project Gotham Racing
Een spannende strijd in groep A, waar drie mensen eindigden met zes wedstrijden gewonnen en een verloren. De 14-jarige Wouter "Handewasser" van Someren was daar één van, maar dat was helaas toch niet voldoende voor een kwalificatie. De overige deelnemers in de groep waren: Gamie (Oostenrijk), TTR_DaRk_RaCeR (Spanje), KeyserSoze5 (Ierland), cube.roditalia (Italië ), tmdude (Nieuw Zeeland), MYM]Kepler (Denemarken) en eplewy (Hong Kong)