PS3 controller met motion-sensors en andere E3-geruchten

Zo vlak voor de E3 zijn er natuurlijk een flink aantal geruchten die in omloop zijn. Niemand weet precies wat er aangekondigd gaat worden (behalve de bedrijven zelf) en daarom zijn flink wat geruchten te vinden. Hieronder kun je een paar geruchten vinden die onder andere gehaald zijn uit tijdschriften en andere websites.

- Sony zal een redesign tonen van de PS3-controller en het gerucht gaat dat deze motion-sensors zal bevatten.

- De presentatie van Nintendo zal groter zijn dan de DS-presentatie van vorig jaar. Nintendo zal veel games en features tonen van de Wii.

- Virtua Fighter 5 zal aangekondigd worden voor de PS3 als launchgame, en zal pas ergens in 2007 verschijnen in Japan vanwege de arcadehallen in Japan. Misschien dat VF5 ook naar de Xbox 360 zal komen.

- Sony zal PS1 games tonen die op de PSP draaien. Er komt een zelfde soort systeem als Xbox Live Arcade voor deze titels en de PS3 zal als server dienen.

- Nintendo zal een nieuwe game aankondigen voor de GameCube die gebruik zal maken van nieuwe gameplay-elementen. Dit is al eerder vermeld in de laatste uitgave van Nintendo Dream.

- FF XIII zal aangekondigd worden voor de PS3. Echter zullen er nog geen beelden getoond worden, dit gebeurt pas op een speciaal Japans evenement ergens in de zomer.

- De prijs van de PS3 zal niet bekend gemaakt worden en Sony zal tot het allerlaatste moment wachten net als met de PSP.

- Square Enix zal de Xbox 360 meer support geven en met meer games komen die goed gebruik zullen maken van Xbox Live.

- Sony zal beelden tonen van Gran Turismo 5 op de PS3 ( en ook de PSP-versie). De nadruk zal liggen op de Westerse titels en de Japanse games zullen pas echte aandacht krijgen tijdens de Tokyo Game Show in september.

Bedenk wel dat dit allemaal geruchten zijn en sommige zijn iets geloofwaardiger dan andere. Welke op waarheid berusten en welke niet zullen we pas weten na de E3.