FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 5 mei 2006

PS3 controller met motion-sensors en andere E3-geruchten

Zo vlak voor de E3 zijn er natuurlijk een flink aantal geruchten die in omloop zijn. Niemand weet precies wat er aangekondigd gaat worden (behalve de bedrijven zelf) en daarom zijn flink wat geruchten te vinden. Hieronder kun je een paar geruchten vinden die onder andere gehaald zijn uit tijdschriften en andere websites.

- Sony zal een redesign tonen van de PS3-controller en het gerucht gaat dat deze motion-sensors zal bevatten.

- De presentatie van Nintendo zal groter zijn dan de DS-presentatie van vorig jaar. Nintendo zal veel games en features tonen van de Wii.

- Virtua Fighter 5 zal aangekondigd worden voor de PS3 als launchgame, en zal pas ergens in 2007 verschijnen in Japan vanwege de arcadehallen in Japan. Misschien dat VF5 ook naar de Xbox 360 zal komen.

- Sony zal PS1 games tonen die op de PSP draaien. Er komt een zelfde soort systeem als Xbox Live Arcade voor deze titels en de PS3 zal als server dienen.

- Nintendo zal een nieuwe game aankondigen voor de GameCube die gebruik zal maken van nieuwe gameplay-elementen. Dit is al eerder vermeld in de laatste uitgave van Nintendo Dream.

- FF XIII zal aangekondigd worden voor de PS3. Echter zullen er nog geen beelden getoond worden, dit gebeurt pas op een speciaal Japans evenement ergens in de zomer.

- De prijs van de PS3 zal niet bekend gemaakt worden en Sony zal tot het allerlaatste moment wachten net als met de PSP.

- Square Enix zal de Xbox 360 meer support geven en met meer games komen die goed gebruik zullen maken van Xbox Live.

- Sony zal beelden tonen van Gran Turismo 5 op de PS3 ( en ook de PSP-versie). De nadruk zal liggen op de Westerse titels en de Japanse games zullen pas echte aandacht krijgen tijdens de Tokyo Game Show in september.

Bedenk wel dat dit allemaal geruchten zijn en sommige zijn iets geloofwaardiger dan andere. Welke op waarheid berusten en welke niet zullen we pas weten na de E3.

Grote update Frontpage

Icoon Sitenews - FrontpageAfgelopen nacht heeft er een grote update plaatsgevonden aan de FOK!frontpage. Op wat kleine visuele veranderingen na heeft deze update vooral betrekking op de bouw van de Frontpage. Verdere (visuele) verbeteringen zullen in de nabije toekomst volgen.

Op dit moment werkt het team van developers hard aan het verhelpen van bugs die de update met zich mee heeft gebracht. Wanneer je iets tegenkomt dat niet (meer) werkt, maar dat wel behoort te doen, kun je terecht in het daarvoor bestemde topic op het bugforum.

Twee screens Assassin's Creed

Ubisoft heeft twee nieuwe screenshots vrijgegeven van hun onlangs aangekondigde action game Assassin's Creed. In dit spel speel je Altaïr, een assassin uit het jaar 1191. In deze tijd, waarin de derde Kruistocht plaatsvindt, proberen assassins de vijandelijkheden tussen de Moslims en de Christenen te beëindigen door beide kanten stevig onder druk te zetten. Jouw taak zal er dan ook uit bestaan om, op een manier die Splinter Cell en Prince of Persia mixt, wat Christenen en Moslims uit de weg te ruimen.

De game wordt ontwikkeld door hetzelfde team dat verantwoordelijk was voor de recente Prince of Persia games en zal in 2007 verschijnen.




Aantal Guitar Hero 2 tracks

RedOctane zal met Guitar Hero 2 aanwezig zijn op de E3, en dus moet er ook een aantal tracks om te spelen aanwezig zijn. De tracks waar de E3 bezoekers op kunnen rocken zijn:

Drist - "Arterial Black"
The Reverend Horton Heat - "Psychobilly Freakout"
KISS - "Strutter"
Black Sabbath - "War Pigs"
The Butthole Surfers - "Who Was in My Room Last Night"
The Kinks (the Van Halen version) - "You Really Got Me"
RUSH - "YYZ"


Rock on!

Anderlecht kampioen van België

RSC Anderlecht heeft vanavond voor de 28e maal de Belgische landstitel gewonnen. Paarswit klaarde het karwei door stuntploeg Zulte Waregem te verslaan.

Anderlecht had voorafgaand aan de laatste speelronde een voorsprong van twee punten op naaste tegenstrever Standard Luik. De 3-0 zege op Zulte Waregem was dus ruimschoots voldoende voor glorie. Traoré, Tihinen en Dindeleux (in eigen doel) zorgden voor de treffers. Standard bracht Anderlecht nooit aan het bibberden. The Rouches verloren zelfs met 0-2 van AA Gent. Grégoire en Pavlovic scoorden voor de gasten.

Dit seizoen was Anderlecht vooral sterk in eigen huis met dertien overwinningen en slechts een kwartet remises. Buiten Brussel werd viermaal een nederlaag geleden, tegen Westerlo, Standard Luik, Germinal Beerschot en St. Truiden.

Onderin is het Lierse SK van René Trost veroordeeld tot de eindronde. In deze soort nacompetitie strijden vier clubs (waaronder drie Tweedeklassers) om één ticket voor de Jupiler League 2006/2007. La Louvière was al verzekerd van degradatie. Het is overigens nog onduidelijk of de Eerste Klasse de komende jaargang uit achttien ploegen zal bestaan wegens de voortslepende licentieaffaire rond Excelsior Moeskroen, dat degradatie ontliep en zelfs in de bekerfinale staat.

Eindstand aan kop:

#Club:Duels:Punten:Doelsaldo:
1Anderlecht347072 - 27
2Standard Luik346551 - 28
3Club Brugge346451 - 33
4AA Gent346148 - 34
5RC Genk345748 - 38

Uitslagen play-offs 05/05/2006

Vanavond stonden de heenwedstrijden in de finaleronde van de play-offs om promotie/degradatie op het programma. Hieronder vind je de uitslagen.


FC Volendam – NAC Breda 1-2
8. Chaiat 1-0
57. Zwaanswijk 1-1
87. Diba 1-2

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 5.404
Geel: Diba, Stam (NAC Breda)

=======================================

De Graafschap - Willem II 0-1
87. Kerekes 0-1

Scheidsrechter: Braamhaar
Toeschouwers: 10.800
Geel: Meijer (De Graafschap), Victoria (Willem II)


Returns:

Maandag 8 mei, 20.00 uur
NAC Breda – FC Volendam

Dinsdag 9 mei, 20.00 uur
Willem II – De Graafschap

De mogelijke derde duels staan gepland voor vrijdag 12 mei

Albers tevreden na vrije trainingen

Midland-coureur Christijan Albers is goed begonnen aan de Grand Prix van Europa. Vrijdag zette de Nederlander uiteindelijk de twaalfde tijd neer in de vrije trainingen, teamgenoot Tiago Monteiro was minder snel en moest genoegen nemen met de 25e plaats.

Albers was erg tevreden over zijn vrijdag, al zei hij wel dat er 's ochtends wel wat problemen waren. "We hadden het in de ochtend een beetje lastig met het testen van de banden. Ook een goede afstelling vinden was lastig, maar de auto werd steeds beter. Hopelijk hebben we deze keer wat meer geluk in de kwalificatie. Maar het is fantastisch om twaalfde te zijn en voor Raikkonen te staan. Het leukste is nog wel dat we niet met weinig benzine hebben gereden of andere spelletjes hebben gespeeld. We hebben gewoon gedaan wat we van plan waren. Het is leuk voor onze fans en hopelijk zijn we morgen nog wat sneller."

Monteiro was iets minder positief en zei dat de afstelling niet goed was. "We hadden het opnieuw moeilijk met het kiezen van de juiste banden. De auto heeft potentie en dat is erg positief. Ik moet er alleen nog achter komen wat we verkeerd doen. Er is iets mis met de afstelling van mijn auto. Morgen zullen we dat hopelijk oplossen."

Samenwerking Lighthouse en Destineer

De Nederlandse uitgever Lighthouse Interactive heeft vandaag bekend gemaakt dat zij gaat samenwerken met het Amerikaanse Destineer. Het eerste spel dat door deze samenwerking in de VS uit zal komen, is de 4X strategiegame Sword of the Stars, een release die gepland is voor deze zomer.

De directeur van Lighthouse, Eric Schreuder had het volgende te zeggen over de samenwerking:


"We are extremely excited to be working along side of Destineer to bring Sword of the Stars to North America. They have a strong distribution channel backed by a great team."
"We look forward to building a successful partnership with them".

Paul Rinde, CEO van Destineer Publishing zei het volgende:


"Sword of the Stars is an absolutely fantastic game. We couldn’t be happier to be Lighthouse’s North American partner on this title. We are looking forward to making this game a success in North America".

Sword of the Stars is een 4X strategiespel van Kerberos, een studio opgericht door ex-leden uit het Homeworld; Cataclysm-team. Verwacht features als een 3D sterrenkaart en real-time gevechten, dit alles gecombineerd met een klassieke gameplay.

In Sword of the Stars zal de speler als één van de 4 rassen het universum ontdekken, technologieën onderzoeken, en zijn rijk uitbreiden in een wereld waar alleen de sterksten overleven.
Kerberos belooft dat we ons rijk zullen uitbreiden door middel van een intuïtieve gameplay, state-of-the-art graphics en een tactisch gevechtsysteem.

Sword of the Stars zal op de komende E3 getoond worden aan het publiek.

F.E.A.R. krijgt een add-on

Eigenlijk was het al geruime tijd bekend, maar nu is het dan eindelijk officieel, de PC-versie van de first person shooter F.E.A.R. krijgt een add-on.

De add-on, die de subtitel Extraction Point mee zal krijgen, zal nieuwe wapens, vijanden en logischerwijs locaties bevatten om zich verder te onderscheiden van het origineel. Ook kan de speler weer rekenen op een groot aantal schrikmomenten zoals die ook al aanwezig waren in het origineel.

De add-on wordt ontwikkeld door TimeGate Studios (Kohan, Axis & Allies) in nauwe samenwerking met Monolith productions, de maker van het origineel. De add-on zal voor het eerst getoond worden aan de wereld op de E3-beurs die op 10 mei van start gaat in Los Angeles. F.E.A.R. Extraction Point zal deze herfst nog in de schappen liggen voor de PC.

Let op: het onderstaande kan spoilers bevatten voor de mensen die F.E.A.R. nog niet hebben uitgespeeld

De add-on zal de terugkeer markeren van het gevreesde meisje Alma waar het origineel ook al om draaide. De add-on zal zich afspelen in de de verwoeste stad die je achter gelaten hebt in het origineel en je mag de strijd aan gaan met Alma en een nieuw leger aan psychisch bestuurde supersoldaten.

Gordel om, ook in de bus

Icoon EuropaPassagiers van touringcars en minibusjes moeten vanaf dinsdag óók verplicht een veiligheidsgordel dragen. Dit is het gevolg van een nieuwe Europese regel. De aanwezigheid van de gordels in touringcars en minibusjes was al verplicht, het dragen ervan nog niet.

Bestuurders en passagiers van alle voertuigen van 3,5 ton of meer moeten vanaf nu dus een gordel dragen. Verder mogen automobilisten niet langer een kinderzitje achterstevoren neerzetten als de airbag is ingeschakeld.

Kinderen hoeven in de taxi trouwens geen gordel te dragen, maar mogen er ook niet voorin zitten.

Met dank aan kahaarin voor de submit.

Nieuwe blessure voor Sneijder

Het is nog niet duidelijk of Wesley Sneijder zondag mee kan spelen bij Ajax in de bekerfinale tegen PSV. Vrijdag moest de international vroegtijdig het veld verlaten na een botsing met Tomas Galasek. Het is nog onbekend wat de aard is van de kwetsuur.

Afgelopen woensdag scoorde Sneijder een belangrijke treffer in de play-off wedstrijd tegen FC Groningen waardoor Ajax de voorronde van de Champions League bereikte. Sneijder was net hersteld van een langdurige blessure aan zijn hamstring en knie.

[GP2] Uitslag kwalificatie Nürburgring

Vandaag werd de kwalificatie van de GP2series op de Nürburgring gereden. Hieronder volgt de volledige uitslag.

Uitslag GP2 kwalificatie Nürburgring

PosCoureurTeamTijdVerschilRonden
1N. PiquetPiquet Sports01'40"799-11
2F. PereraDAMS01'41"24100'00"44214
3L. HamiltonART01'41"32500'00"52610
4H. YoshimotoBCN Comp.01'41"40500'00"6079
5J. LopezSuper Nova01'41"47100'00"67212
6A. PrematART01'41"47800'00"67910
7A. CarrollRacing Eng.01'41"57600'00"77712
8N. LapierreArden01'41"62100'00"82311
9E. VisoiSport01'41"66400'00"86513
10T. GlockBCN Comp.01'41"67100'00"87213
11A. VallesCampos Racing01'41"68900'00"89111
12M. AmmermullerArden01'41"76800'00"96910
13C. PiccioneDPR01'41"76900'00"97010
14G. BruniTrident01'41"77000'00"97111
15A. ZuberTrident01'41"81400'01"01513
16T. GommendyiSport01'41"84100'01"04213
17F. PorteiroCampos Racing01'41"91200'01"11414
18A. NegrãoPiquet Sports01'42"02800'01"23012
19F. MonfardiniDAMS01'42"09600'01"29711
20O. PlaDPR01'42"16200'01"3639
21L. Di GrassiDurango01'42"19200'01"39312
22S. HernandezDurango01'42"51300'01"71411
23L. FilippiFMS01'42"65400'01"85514
24J. VillaRacing Eng.01'42"78400'01"98510
25F. FauzySuper Nova01'43"15100'02"35214
26J. TahinciFMS01'43"81200'03"01310

China en Denemarken in finale WK-badminton

De finale van het WK badminton in Tokio bij de herenteams gaat tussen China en Denemarken. De Chinezen versloegen Indonesië met 3-0 terwijl de Denen met 3-2 te sterk waren voor Maleisië.

Lin en Bao zorgden voor de Chinese winstpunten in het enkelspel. Fu en Cai trokken voor China het dubbelspel naar zich toe.

Denemarken wist zich in de wedstrijd tegen Maleisië pas in de laatste partij te verzekeren van een plek in de finale. Joachim Persson won daarin met 21-12 21-19 van Ben Hong Kuan.

Waarom dokken voor digitale TV?

Digitale TV met extra kanalen en programma's die starten wanneer jij zou willen worden je tegenwoordig overal opgedrongen. Ik zou zeggen: Investeer liever in een nette internetverbinding, dat levert je veel meer op. Zo hebben we hier een televisiestation met 70 kanalen, varierend van nieuws, business, entertainment, educatie tot muziek, sport en natuurlijk pr0n. En als je helemaal verslingerd bent aan een serie op tv maar de uitzendtijden je niet lekker uitkomen is het mooi om te weten dat er een archief is met verschillende afleveringen en series ter vrije download

E3 line-up Atari

Het houdt maar niet op met de gameslijstjes van publishers vandaag. Ook Atari is natuurlijk weer aanwezig op de E3 en wel met de volgende games:

Alone in the Dark (Xbox 360, PC)
Arthur and the Minimoys (PS2, PSP, DS, GBA, PC)
BattleZone (PSP)
Dungeons & Dragons: Tactics (PSP)
Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2 (PS2, Wii)
Hot PXL (PSP)
Neverwinter Nights 2 (PC)
Super DBZ (PS2)
Test Drive Unlimited (Xbox 360, PC)

Test Drive Unlimited demo tijdens E3

Atari heeft vandaag aangekondigd dat er een exclusieve demo van Test Drive Unlimited uit zal komen op Xbox Live Marketplace. De demo zal te downloaden zijn van 8 tot 14 mei als onderdeel van de Xbox Live E3 actie van Microsoft.

Het zal een uitgebreide demo worden, waarin het mogelijk is online en offline te racen over de prachtige wegen van Oahu en de rankings te bekijken op de website van de game. Spelers zullen ervaren wat een Massively Open Online Racing game is, doordat ze zo vaak ze willen een race kunnen beginnen als ze een andere speler tegenkomen en zelf een begin- en eindpunt voor de race kunnen bepalen.

Spelers kunnen kiezen uit de Ford Shelby GT500, Lotus Exige en Lamborghini Gallardo en hebben de mogelijkheid om een luxe Lamborghini dealer te bezoeken. Ook zal er voor elke speler een mooi huis beschikbaar zijn.


Een van de brute bakken uit de demo

Zege Steegmans in Duinkerken

Gert Steegmans heeft de derde rit in de Vierdaagse van Duinkerken gewonnen. De Belg dankte de zege aan z’n sprintersbenen.

De derde etappe ging over een afstand van 181 kilometer van Fontaine au Pire naar Hénin Beaumont. Onderweg lagen er enkele heuveltjes, zodat het op touw zetten van een ontsnapping een aanlokkelijk perspectief was. Het sextet Engoulvent, Finot, Lequatre, Drujon, Bak en Sayers kon zich niet inhouden en verkoos het avontuur.

Pas op 800 meter van de meet werden de koplopers opgeslokt door het pak. Steegmans bleef Isaac Galvez en Thor Hushovd voor in de sprint. Eerder dit seizoen pakte de Belg al twee etappes in de Ronde van Algarve. Het klassement is een blauwdruk van dat van donderdag: Roberto Petito blijft primus.

Vicente valt af voor WK

De Spaanse bondscoach Luis Aragones heeft zijn voorselectie teruggebracht tot 27 man. Opvallendste afvallers zijn Vicente en Mariano Pernia.

Vooral voor Pernia is dit bericht zuur. Onlangs nog ruilde hij de Argentijnse voor de Spaanse nationaliteit in om op het WK in actie te kunnen komen. Voor Vicente komt dit nieuws minder onverwacht. Hij kampt al het hele jaar met blessures. Verdere afvallers ten opzichte van de eerdere selectie zijn Melli, Oubiña, Cani, Gavilan en De la Peña.

Van de 27 spelers zullen er nog vier afvallen. Aragones moet uiterlijk 15 mei bekendmaken wie dit gaan worden.

Volledige selectie
Doel: Pepe Reina (Liverpool), Iker Casillas (Real Madrid), Santiago Cañizares (Valencia)
Verdediging: Antonio López en Pablo Ibañez (Atletico Madrid), Carles Puyol (Barcelona), Juanito (Real Betis), Asier Del Horno (Chelsea), Joan Capdevila (Deportivo), Michel Salgado en Sergio Ramos (Real Madrid), Carlos Marchena (Valencia), Javi Venta (Villarreal)
Middenveld: Cesc Fabregas en José Antonio Reyes (Arsenal), Andrés Iniesta en Xavi Hernández (Barcelona), Joaquin Sánchez (Betis Sevilla), Luis García en Xabi Alonso (Liverpool), David Albelda en Rubén Baraja (Valencia), Marcos Senna (Villarreal)
Aanval: Fernando Torres (Atlético Madrid), Fernando Morientes (Liverpool), Raúl González (Real Madrid), David Villa (Valencia)

Audio teaser Metal Gear Solid 4

Het pre-E3-hype-festijn is in volle gang en ook Hideo Kojima doet lekker mee. Op zijn weblog heeft hij een 90 seconden durende audio teaser van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots vrijgegeven.

Helaas is de teaser in het Japans en komt hij ergens midden in THE KOJIMA PRODUCTIONS REPORT Session 015, maar gelukkig zijn de werknemers van Kojima zo vriendelijk geweest om ook de Engelse vertaling van de teaser erbij te plaatsen.


Snake: War has changed.

Snake: Our time has ended.

Snake: Our war is over.

Campbell: Since the Manhattan incident, restrictions on military intervention in foreign countries have eased, fueling demand for mercenaries.

Campbell: Today, the world's wars depend largely on PMCs, private military companies whose business includes supplying these mercenaries.

Campbell: PMCs have become a serious threat to the world.

Snake: The U.S. has exported too much of its military power. Now she's paying the price.

Campbell: In total, they've got enough manpower to rival the U.S. military.

Campbell: Based on our investigation, the five largest PMCs are run by a dummy corporation, which acts as a single mother company.

Snake: And the mother company...?

Campbell: Outer Heaven.

Snake: The one world in which soldiers will always have a place....

War Front: Turning Point trailer

Op de website van de RTS War Front: Turning Point is een nieuwe trailer vrijgegeven. In de trailer is de zogenaamde German Exoskeleton unit in actie te bewonderen.

De game wordt ontwikkeld door de Hongaarse developer Digital Reality en gaat over wat er gebeurt zou zijn als Hitler eerder in de tweede wereldoorlog omgebracht zou zijn, en de Duitsers onder een ander regime terecht waren gekomen.

De trailer is hier te downloaden.

Fowler ook volgend jaar bij Liverpool

Robbie Fowler speelt ook komend seizoen voor Liverpool. De aanvaller ondertekent volgende week zijn nieuwe verbintenis.

“Ik stond al te tollen toen ik voor zes maanden mocht tekenen, dus je kunt je wel een beetje voorstellen hoe blij ik ben nu ik nog een jaar erbij krijg”, aldus Fowler op de site van Liverpool.

Fowler maakte in 1993 zijn debuut voor The Reds. Na een afwezigheid van meer dan vijf jaar maakte hij afgelopen winter zijn comeback bij Liverpool. Sindsdien speelde hij dertien duels, waarin hij vier keer het net wist te vinden.

FC Twente plukt rechts-buiten weg bij Ajax

Sergio Zijler verhuist deze zomer van Ajax naar FC Twente. In Enschede tekende de rechtsbuiten een contract voor twee jaar.

De achttienjarige Zijler, die afgelopen seizoen in de A1 van Ajax speelde, zal bij de beloftes van FC Twente gaan beginnen. Als hij binnen twee jaar de overstap kan maken naar de A-selectie, dan kan de Enschedese club de optie voor een derde seizoen lichten.

Avondklok voor blaffende honden

Woef! Blaffende honden in het Noorse stadje Fjell moeten voortaan om 22.00 uur binnen zijn. Het gemeentebestuur heeft vandaag bekend gemaakt een avondklok voor de dieren in te stellen. Dit na klachten van inwoners die door de dieren uit hun slaap werden gehouden.

De avondklok geldt alleen voor doordeweeks. Luidruchtige honden moeten dan om 22.00 uur binnen zijn. Stille honden mogen na die tijd wel nog uitgelaten worden. De verordening wordt volgende week naar alle waarschijnlijkheid goedgekeurd door de gemeenteraad. Het baasje dat de avondklok met zijn luidruchtige hond overtreedt, kan rekenen op een boete.

E3 feitjes op een rijtje

De E3 is nog maar een paar dagen van ons verwijderd en om een beetje in de stemming te komen zijn er een aantal feitjes vrijgegeven van de E3 in 2006. Tien mei zal de beurs beginnen en 8 en 9 mei zijn de presentaties van de drie grote bedrijven (Microsoft, Sony en Nintendo).

- Meer dan 400 bedrijven uit 90 verschillende landen zullen aanwezig zijn
- De beurs beslaat een oppervlakte van 50.000 vierkante meter
- Er worden meer dan 1.000 nieuwe games en producten aangekondigd
- 49% van de bedrijven zal een handheld game presenteren
- Eén tiende van de bedrijven zal een game presenteren dat te maken heeft met fitness of gezondheid
- Er zijn meer dan 5.800 TV's en flatscreens aanwezig
- 380.000 kilo aan materiaal is bevestigd aan het plafond van de hallen
- 7.000 vierkante meter van beursvloer is bedekt met tapijt

Voor meer info kun je op de officiële website kijken, maar je kunt natuurlijk ook FOK!games in de gaten houden voor het laatste nieuws.

Zware kritiek op Van Dam uit PvdA

PolitiekPvdA-coryfee en oud-VARA-voorzitter Marcel van Dam heeft vanuit zijn oude partij de wind van voren gekregen, na zijn felle kritiek op de plannen die Wouter Bos eerder deze week presenteerde. Volgens Van Dam zouden ouderen niet meer veilig zijn bij de PvdA, nu zij van Bos moeten gaan meebetalen aan hun eigen AOW.

Fred Crone, de financieel specialist van de Tweede Kamerfractie van de sociaal-democraten, zei dat Van Dam ''knoeit met cijfers.'' Er zou geen sprake zijn van een koopkrachtdaling voor ouderen, maar van een minder sterke koopkrachtgroei, zo betoogde Crone.

PvdA-leider Bos zelf liet gisteren in de actualiteitenrubriek NOVA weten niets van de kritiek van Van Dam te snappen. Volgens hem stonden de plannen al in het verkiezingsprogramma van 2003 van de PvdA, wat hij nu gewoon uitvoert. Bovendien heeft de Sociaal-Economische Raad, met daarin de vakbonden, allang ingestemd met zijn voornemen om in de toekomst de AOW niet langer via premies, maar via de belastingen te betalen. (terug te zien via de site van NOVA).

Partijvoorzitter Michiel van Hulten onthulde vandaag dat criticaster Van Dam geen eens lid meer is van de PvdA. ''Hij is al op 30 september 2003 uitgeschreven als lid van de PvdA. Volgens de administratie gebeurde dat omdat hij zijn contributie in de voorgaande 5 kwartalen niet had betaald. Ik kwam er achter toen ik in de ledengegevens zocht naar zijn telefoonnummer om hem te bellen.'' Van Dam zelf liet gisteren in het NRC nog weten dat hij overweegt zijn PvdA-lidmaatschap op te zeggen.


'Al bijna 3 jaar geen PvdA-lid meer wegens wanbetaling'.

Slijm nieuwe middel tegen hooligans?

Icoon OpmerkelijkSlijm zou hét nieuwe middel kunnen worden tegen hooligans en onruststokers. Amerikaanse wetenschappers hebben een draagbaar "kanon" bedacht dat de grond besproeit met het glibberige goedje, waardoor de relschoppers uitglijden.

De onderzoekers van het Southwest Research Institute in San Antonio, Texas, ontwikkelden een superslijmerig goedje. "Hooligans maken er letterlijk een knieval voor." meldde het wetenschappelijk tijdschrift "New Scientist". Het goedje werkt niet alleen tegen vervelende personen, maar kan zelfs auto's hun grip laten verliezen.

Het apparaat waaruit het slijm afkomstig is kan op de rug worden gedragen en bevat perslucht, water en een fijn poeder. Het spul is overigens niet giftig, de enige bijwerking zou een gekneusd achterwerk kunnen zijn, aldus "New Scientist".

Met dank aan paultjuhhh voor de submit.

Vernielingen oorlogsmonument Osdorp

Icoon ShockingDe kransen bij een oorlogsmonument in Osdorp, Amsterdam, zijn vanochtend vernield aangetroffen. Het stadsdeel Osdorp had al problemen verwacht, en hoopte die te voorkomen door tot half één vannacht bewaking te regelen. Zoals blijkt, heeft dit niet mogen baten: vandalen hebben later afgelopen nacht toch hun kans schoon gezien om de boel te vernielen.

De kransen waren gisteravond bij het monument gelegd t.g.v. 4 mei in een plechtigheid met zo'n vijfhonderd mensen. Vanochtend lagen sommige in het water en lag de rest vernield en vertrapt in het rond. De politie weet nog niet wie de daders zijn, maar is een groot onderzoek gestart om ze alsnog te achterhalen. In 2003 leidde een vergelijkbare vernieling tot veel commotie in stadsdeel Slotervaard/Overtoomse Veld.

Overigens is het monument in Osdorp bepaald niet het enige oorlogsmonument dat de afgelopen dagen bezoek gehad heeft van vandalen. In Enkhuizen werd eerder deze week een monument besmeurd met hakenkruizen. Dit monument kon echter nog net op tijd schoongemaakt worden voor de herdenking van gisteren.

'Famous Four' weer compleet

Servië en Montenegro kan op tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland beschikken over alle leden van de zogenoemde 'Famous Four', de vier verdedigers die in de WK-kwalificatiereeks slechts één goal incasseerden. Ivica Dragutinovic van UEFA Cup-finalist Sevilla FC is weer hersteld van een knieblessure. Hij keert voor het competitiewedstrijd van zaterdag tegen Málaga CF terug in de selectie.

Op 23 maart raakte Dragutinovic in de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid (0-1) geblesseerd. Met Nemanja Vidic (Manchester United), Mladen Krstajic (Schalke 04) en Goran Gavrancic (Dynamo Kiev) zal hij normaal gesproken op het WK de viermansverdediging vormen. Gavrancic maakte onlangs zijn rentree nadat hij lang afwezig was wegens een knieblessure.

Schot op paal Rensenbrink hét WK-moment

Icoon Nederlands ElftalUit een onderzoek van de website oranjeplein.nl is gebleken dat het schot van Rob Rensenbrink op de paal tijdens de WK-finale van 1978 hét WK-moment allertijden is.

Rensenbrink schoot tijdens deze memorabele eindstrijd een paar minuten voor tijd de bal op de paal bij een 1-1 stand. Een kwart van de mensen koos dit moment als wk-moment.

Een vijfde van de ondervraagden koos voor een fraai staaltje solovoetbal van Johan Cruijff in de WK-finale van 1974, dat eindigde in een penalty, die benut werd door Johan Neeskens. Het spuugincident tussen Frank Rijkaard en Rudi Völler, op het WK in Italië in 1990, staat op drie met 17 procent van de stemmen.

Het oranjeplein.nl is een initiatief van zeventien regionale dagbladuitgeverijen, waaronder het Parool, Wegener en de GPD vallen.

--
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

E3 line-up Sega

Nadat er vandaag al van wat verschillende bedrijven de officiële E3 line-up bekend werd werd is Sega nu aan de beurt. Sega gaat zich richten op de next-gen consoles, met onder andere een Sonic-game voor de Xbox 360 en de PS3. Verder komt er ook Super Monkey Ball Blitz naar de Wii.Dit is de lijst van games die zeker aanwezig zullen zijn volgende week:

Chromehounds (Xbox 360)
The Club (PS3, Xbox 360)
Full Auto 2: Battlelines (PS3)
Medieval II: Total War (PC)
Phantasy Star Universe (PS2, Xbox 360, PC)
SEGA RALLY REVO (PS3, Xbox 360)
Sonic Rivals (PSP)
Sonic The Hedgehog (PS3, Xbox 360)
Super Monkey Ball Adventure (PS2, GC, PSP)
Super Monkey Ball Banana Blitz (Wii)
Virtua Tennis 3 (PS3)
World Pool Championship 2007 (PS2, PSP)
Yakuza (PS2)

Tijdens de E3 zal er meer info en media van de genoemde games worden vrijgegeven.

Schot op paal van Rensenbrink hét WK-moment

Uit een onderzoek van de website oranjeplein.nl is gebleken dat het schot van Rob Rensenbrink op de paal tijdens de WK-finale van 1978 hét WK-moment allertijden is.

Rensenbrink schoot tijdens deze memorabele eindstrijd een paar minuten voor tijd de bal op de paal bij een 1-1 stand. Een kwart van de mensen koos dit moment als wk-moment.

Een vijfde van de ondervraagden koos voor een fraai staaltje solovoetbal van Johan Cruijff in de WK-finale van 1974, dat eindigde in een penalty, die benut werd door Johan Neeskens. Het spuugincident tussen Frank Rijkaard en Rudi Völler, op het WK in Italië in 1990, staat op drie met 17 procent van de stemmen.

Hetoranjeplein.nl is een initiatief van zeventien regionale dagbladuitgeverijen, waaronder het Parool, Wegener en de GPD vallen.

Adrenaline Challenge (Vrijdagmiddagspel 3)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het derde (en laatste) spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Adrenaline Challenge" en je kruipt in de huid van een biker. Race door de levels heen zodat je steeds verder komt en laat ons in de reacties weten hoe ver je bent gekomen.

DS Lite op 1 juni in Australië

De DS Lite, de kleinere versie van de DS komt al op 1 juni uit in Australië, wat 10 dagen eerder is dan in Amerika.
Net zoals in Amerika zal daar ook alleen de witte versie te krijgen zijn.
Nintendo's nieuwste handheld gaat in Australië $199,95(Australische Dollars) kosten($152 in Amerika), terwijl de Amerikanen hem 10 dagen later voor $130 aan kunnen schaffen. Dus of die voorsprong van 10 dagen nou een voordeel is voor Australische DS-fanaten...

Kosten Ground Zero-monument rijzen de pan uit

Icoon EconomieDe kosten voor de bouw van het monument op Ground Zero, de plek waar op 11 september 2001 twee vliegtuigen in het toenmalige World Trade Center vlogen, worden alsmaar hoger en hoger. De geschatte bouwsom is nu al bijna een miljard dollar.

Verantwoordelijken voor het project geven toe dat de prijs best hoog is en een nieuwe strijd over de ontwikkeling van het lapje grond lijkt waarschijnlijk. Twee à drie jaar geleden leek de bouw van het monument nog immuun voor de problemen waarmee ook de herbouw van commerciële panden rond Ground Zero kampt.

Volgens de laatste schattingen zal het monument verreweg het duurste monument ooit gebouwd in de Verenigde Staten worden.

Met dank aan woessie voor de submit.

Militante moslims gebruiken games om jongeren te recruteren

Uit een onderzoek van het SAIC, Science Applications International Corporation, is gebleken dat veel militante islamieten jongeren recruteren via het modificeren van games. Deze jihad-strijders zouden games zoals Battlefield 2 modificeren waardoor de speler het op moet nemen tegen Amerikaanse soldaten, en zo voor vrijheid moet strijden in het Midden-Oosten. Het SAIC houdt op dit moment zo'n 1,500 extremistische site in de gaten in opdracht van de Amerikaanse overheid. Op deze sites zouden deze mods verspreid worden, en staan er trailers van de games.

Penis Toetanchamon gevonden

Icoon OpmerkelijkEgyptische wetenschappers hebben de penis van de vroegere farao Toetanchamon teruggevonden. Het lichaamsdeel was gemummificeerd en sterk gekrompen. Men dacht dat de penis van de legendarische koning gestolen was, maar werd dankzij een CT-scan losliggend teruggevonden in het zand rond zijn lichaam.

Volgens een mummy-expert was de farao normaal gebouwd en werd hij bij de mummificatie misschien zelfs geflatteerd. Omdat een penis een sterk doorbloed lichaamsdeel is gaat hij sterk krimpen na de mummificatie, omdat dan al het bloed eruit loopt.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Uitslag 2e vrije training GP Europa

Zojuist is de tweede vrije training van de Grand Prix van Europa gereden. De snelste tijd werd genoteerd door Alexander Wurz. Hieronder vind je de volledige uitslag

Uitslag tweede vrije training Grand Prix van Europa:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1A. WurzWilliams1:32.67527
2F. AlonsoRenault1:33.57914
3M. SchumacherFerrari1:33.61914
4R. DoornbosRed Bull1:33.79925
5A. DavidsonHonda1:33.87029
6R. SchumacherToyota1:33.88319
7J. ButtonHonda1:33.92012
8R. KubicaBMW1:33.99130
9G. FisichellaRenault1:34.03019
10A. SutilMidland F11:34.17923
11N. RosbergWilliams1:34.21519
12C. AlbersMidland F11:34.47223
13K. RäikkönenMcLaren1:34.53613
14F. MassaFerrari1:34.54618
15R. BarrichelloHonda1:34.63111
16M. WebberWilliams1:34.82514
17JP. MontoyaMcLaren1:34.96814
18C. KlienRed Bull1:35.06619
19D. CoulthardRed Bull1:35.24114
20N. HeidfeldBMW1:35.30812
21V. LiuzziScuderia Toro Rosso1:35.40619
22N. JaniScuderia Toro Rosso1:35.47926
23S. SpeedScuderia Toro Rosso1:35.66921
24J. VilleneuveBMW1:35.68812
25T. MonteiroMidland F11:35.90218
26T. SatoSuper Aguri1:36.25525
27F. MontagnySuper Aguri1:36.66516
28J. TrulliToyotageen tijd5

80% van Vlamingen en Nederlanders kent Pac-Man

Uit een marktonderzoek van EM Groep uit Rijswijk is gebleken dat ongeveer 80% van de Vlamingen en Nederlanders game- en cultheld Pac-Man kent. Hiermee zou de game bekender zijn dan Tetris, The Sims, FIFA en GTA. Verder zei 84% van de ondervraagde mannen Pac-Man te kennen, tegenover 76% van de vrouwen. Het onderzoeksburo deed 8 Vlaamse en 17 Nederlandse steden aan, waar 646 mensen ondervraagd werden.


Pac-chart

Basketballer spoorloos verdwenen

De Belgische basketballer Wim Van Halen, actief voor het Nederlandse Weert,is al zes dagen spoorloos verdwenen. De Belgische politie spreekt van een "onrustwekkende verdwijning"

De 32-jarige Belgische international werd voor het laatst gezien toen hij afgelopen zaterdagavond een sporthal in het Belgische Borgerhout verliet. Daar had Van Halen deelgenomen aan een afscheidswedstrijd voor een bevriende speler. Sindsdien is er van hem geen spoor meer.

Na afloop van die wedstrijd zou Van Halen nog uitgaan met enkele vrienden. Hij is evenwel nooit op de afgesproken plaats aangekomen. De Belgische politie tast in het duister en noemt de verdwijning "onrustwekkend."

Van Halen speelde jarenlang in de Belgische hoogste klasse, en was international. Dit seizoen was hij actief voor het Nederlandse Weert.

Air Hockey (Vrijdagmiddagspel 2)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het tweede spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Air Hockey" en het is eigenlijk een soort 'pong' maar dan in een modern jasje. Je moet dus zoveel mogelijk punten scoren door de puck in het doel achter de tegenstander te krijgen. De uitslagen van jullie mogen in de reacties.

Postma weg bij Wolverhampton Wanderers

Stefan Postma kan op zoek naar een nieuwe club. De Nederlandse sluitpost van Wolverhampton Wanderers kreeg van de First Divisionclub te horen dat zijn aflopende contract niet verlengd zal worden.

Afgelopen januari werd de voormalig keeper van FC Utrecht en De Graafschap voor 200.000 euro overgenomen van Aston Villa. Postma speelde op dat moment al een half jaar voor de 'Wolves'.

Naast Postma mogen ook Darren Anderton, Maurice Ross en Vio Ganea de club van trainer Glenn Hoddle verlaten.

Grote hoeveelheid geld en drugs aangetroffen bij invallen

Icoon MisdaadDe Nationale Recherche heeft woensdag een aantal invallen gedaan in Amsterdam en Badhoevedorp. Bij deze invallen is een bedrag van 400.000 euro in beslag genomen, alsmede een grote hoeveelheid heroïne, cocaïne en softdrugs, zo liet het OM vandaag weten.

De invallen werden gedaan in het kader van een internationaal onderzoek naar drugshandel. Er zijn drie verdachten aangehouden. De verdachten zijn afkomstig uit Nederland, Schotland en Engeland. Begin april begon het onderzoek nadat de Nationale Recherche informatie van de Spaanse autoriteiten kreeg dat er vanuit Nederland verdovende middelen gesmokkeld zouden worden naar Spanje.

De rechercheurs grepen woensdag in omdat ze dachten dat er een drugsdeal plaats zou vinden in een woning in Amsterdam. Een drugsdeal werd er niet aangetroffen, maar wel een flinke hoeveelheid geld en tien op elkaar gestapelde paketten met elk 10 kilo cocaïne.

Later werd er bij huiszoekingen in Badhoevedorp ook nog een grote som geld gevonden en vijf plakken hasj. Er werden ook kleine hoeveelheden heroïne gevonden.

De drie verdachten worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Met dank aan woessie voor de submit.

Rebellin niet naar Tour de France

Davide Rebellin zal deze zomer niet deelnemen aan de Tour de France. De Italiaan maakt geen deel uit van de voorlopige selectie die de ploegleiding van Gerolsteiner heeft opgemaakt.

Een erg grote schifting heeft de ploegleiding nog niet gemaakt; van de 25 renners die onder contract staan, maken 15 deel uit van de pre-selectie.

De Italiaan nam in het verleden slechts twee maal deel aan de Tour. In 1997 reed hij voor de kleuren van Française des Jeux als talent een anonieme Tour, waarin hij als 58ste eindigde. In 2003 stapte Rebellin in zijn tweede Tour vroegtijdig af.

De geselecteerden

Levi Leipheimer, Georg Totschnig, Marcus Fothen, Robert Forster, Rene Haselbacher, Torsten Hiekmann, Andreas Kopp, Sebastian Lang, Andrea Moletta, Ronny Scholz, Stefan Schumacher, Fabian Wegmann, Peter Wrolich, Beat Zberg en Marcus Zberg.

Lego Star Wars 2 ook voor de Xbox 360

Lego Star wars 2: The Original Trilogy zal ook op de Xbox 360 uitkomen. Dit werd vandaag bekend gemaakt door developer Eidos. De game stond al gepland voor de last-gen consoles, PC en alle handhelds, maar zal dus ook de sprong naar next-gen maken.

Het spel zal zich dit keer afspelen rond de gebeurtenissen van de originele trilogie, en zal dit keer ook de nodige gevechten in X-wings en Tie Fighters bevatten. Lego Star wars 2 komt 12 september uit, samen met de release van de originele, onbewerkte trilogie op DVD.



16-jarige golfster bereikt finale mannentoernooi

De 16-jarige golfster Michelle Wie uit Honolulu heeft voor het eerst de finaleronde gehaald van een mannentoernooi op het hoogste niveau. Na 61 jaar evenaarde Wie de prestatie van Babe Zaharias die als enige vrouw ooit de cut haalde, bij het Los Angeles Open 1945.

Vrijdag speelde Wie de tweede ronde van het SK Telecom Open in het Zuid-Koreaanse Incheon in 69 slagen. Totaal kwam zij op 139 (-5). Dit weekend speelt ze mee voor een deel uit de prijzenpot van 600.000 dollar. Het toernooi in Incheon maakt deel uit van de Aziatische proftour.

N Ninja (Vrijdagmiddagspel 1)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het eerste spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "N Ninja" en wat hier precies de bedoeling van is mogen jullie zelf uitzoeken. Je hebt in ieder geval de controle over een soort ninja. Laat in de reacties weten tot welke episode je het gehaald hebt.

Met dank aan most_wanted voor de submit.

Asielzoekers bezetten Belgische kerken

Icoon EuropaEnkele duizenden asielzoekers houden uit protest tegen de verscherpte Belgisch asielwetgeving een twintigtal kerken bezet. 160 van deze bezetters zijn in hongerstaking. Twee hongerstakers naaiden uit protest tegen het asielbeleid hun mond dicht. De asielzoekers krijgen steun van katholiek België.

De bisschop van Namen en kandidaat-opvolger van de kardinaal van België Godfried Daneels, André Mutien-Léonard, heeft de Belgische regering gevraagd de verscherping van de wetgeving terug te draaien. De oproep van Mutien-Léonard kwam nadat de politie in de buurt van Brussel een pand met twintig zieke asielzoekers ontruimd had.


Met dank aan woessie voor de submit.

World of Warcraft Trojan steelt passwords

De spelers van het razend populaire MMORPG “World of Warcraft” hebben nu na een in-game virus nu ook te kampen met een “echt“ computervirus, of beter gezegd, een trojan. Deze trojan wordt gebruikt om de passwords van WoW accounts te stelen; als het trojan wordt uitgevoerd zoekt het door de geïnfecteerde PC naar de WoW account informatie. Hierna nemen de gebruikers van de trojan het account over om de digitale spullen online te verkopen op online veilingsites zoals Ebay of gespecialiseerde sites zoals IGE.

De Trojan officieel genaamd “Win32.WOW” is een typisch voorbeeld van de nieuwe golf van malware schrijvers die alle mogelijkheden gebruiken om geld te “verdienen”. Hoewel de inkomsten klein zijn in verhouding met trojans die zich bezighouden met het achterhalen van bankgegevens, is het wel degelijk rendabel zolang de hoeveelheid verkregen accounts groot genoeg is. De trojan wordt verspreid via de gebruikelijke media: e-mail en p2p netwerken, hoewel er aanwijzingen zijn dat het ook tijdens het surfen naar binnen kan kruipen. World of Warcraft is niet de enige MMORPG is die te kampen heeft met dit soort programmatuur, bijna alle grote MMORPGs hebben last van deze praktijken.

E3 line-up Sony (PS2/PSP)

Het houdt niet op vandaag, ook Sony heeft (gedeeltelijk) hun E3 line-up bekend gemaakt:

- Rogue Galaxy (PS2, Oktober 2006)
- SOCOM: U.S. Navy SEALs Combined Assault (PS2, Herfst 2006)
- ATV Offroad Fury 4 (PS2, September, 2006)
- NBA ’07 (PS2, September 2006)
- God of War II (PS2, Q1 2007)
- Killzone: Liberation (PSP, 31.10.06)
- Lemmings (PSP, Mei 2006)
- LocoRoco (PSP, September 2006)
- Gangs of London (PSP, Herfst 2006)
- NBA ’07 (PSP, Oktober 2006)
- ATV Offroad Fury ® Pro (PSP, Oktober 2006)
- Ratchet & Clank: Size Matters (PSP, Q1 2007)
- SOCOM: U.S. Navy SEALs Fireteam Bravo 2 (PSP, Herfst 2006)
- World Tour Soccer ’06 (PSP, Juni 2006)

Wat er allemaal te zien is op de PS3 houden ze geheim tot de E3 zelf.

E3 line-up THQ

Ook THQ kunnen we in het E3 rijtje stoppen en wel met de volgende games:

- Saints Row (Xbox 360)
- Frontlines: Fuel of War (Xbox 360/PS3, 2007)
- WWE SmackDown vs. Raw 2007 (PS3/PS2/PSP/Xbox 360, Herfst 2006)
- The Sopranos (Xbox 360/PS2, Kerst 2006)
- MotoGP '06 (Xbox 360, Voorjaar 2006)
- GTR (Xbox 360, Voorjaar 2007)
- Disney Pixar Cars (PS2/Xbox/GC/GBA/PSP/NDS in Juni 2006 - Xbox 360/Wii im Herfst 2006)
- Destroy All Humans! 2 (Xbox/PS2, Herfst 2006)
- SpongeBob SquarePantsTM: Creature from the Krusty Krab (Wii/PS2/GC/GBA/NDS, Herfst 2006)
- Monster House (PS2/GC/GBA/NDS, Juli 2006)
- Bratz: Forever Diamondz (PS2/GC/NDS/GBA, Herfst 2006)
- Barnyard (PS2/GC/GBA, Juli 2006)
- Avatar: The Last Airbender (Wii/PS2/GC/Xbox/GBA/NDS/PSP, Herfst 2006)
- Juiced: Eliminator (PSP, Juni 2006)
- Alex Rider: Stormbreaker (NDS/GBA, Zomer 2006)

Rainbow Six: Vegas niet voor current-gen

Vandaag is bekend geworden dat Rainbow Six: Vegas niet zal verschijnen op de PS2 en XBox.

De game zou uitkomen op de PC, huidige en next-gen consoles, echter een eerder bericht sprak al niet meer over PS2 en XBox-uitgave. Ook in de E3 line-up van Ubisoft zijn de current-gen console versies komen te vervallen.

"A Ubisoft spokes person commented that the Montreal team is currently focussing on those two platforms only, thus in effect cancelling the PS2 and Xbox versions of Tom Clancy's latest tactical shooter."


Niet voor de PS2 en Xbox

Wie zijn Marco en Marko?

Gister kregen we een anonieme submit binnen, waarvan niemand een idee had wat ie er mee moest. Vandaag kwam cptmarco met twee submits met dezelfde soort sites. Tijd om daar eens wat aandacht aan te besteden.
Het lijkt er op dat een stel slimme reclame makers een aantal sites hebben gemaakt ter voorbereiding van een campagne die tijdens de komende WK gevoerd gaat worden.
Het geheime wapen zal ingezet worden om de tegenstanders te misleiden. Alsof wij dat nodig hebben, winnen doen we toch. Maar dat terzijde.

Waar we natuurlijk nieuwsgierig naar zijn, wie zitten er achter deze actie? Is het Unox? Of is het bord erwtensoep iets om je op het verkeerde been te zetten?

Heb je geen idee over wie we het hebben? Kijk dan eens op de volgende websites.
Er zijn er vast meer, dus schroom niet om die te melden. Ik plaats ze dan in onderstaand lijstje.

Uitslag 1e vrije training GP Europa

Op het circuit van de Nürburgring werd vanmorgen de eerste vrije training gereden ter voorbereiding op de Grand Prix van Europa. Hieronder de complete uitslag

Uitslag eerste vrije training GP Europa:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1A. WurzWilliams1:32.07920
2A. DavidsonHonda1:32.39929
3R. KubicaBMW1:32.85222
4M. SchumacherFerrari1:32.8584
5R. DoornbosRed Bull1:32.94419
6J. ButtonHonda1:33.6357
7R. BarrichelloHonda1:34.2136
8K. RäikkönenMcLaren1:34.4025
9R. SchumacherToyota1:34.9956
10A. SutilMidland F11:35.33221
11N. JaniScuderia Toro Rosso1:35.36519
12S. SpeedScuderia Toro Rosso1:35.6128
13C. AlbersMidland F11:35.9858
14T. MonteiroMidland F11:36.06210
15T. SatoSuper Aguri1:37.81720
16F. MontagnySuper Aguri1:37.93316
17F. AlonsoRenaultgeen tijd2
18G. FisichellaRenaultgeen tijd2
19J. TrulliToyotageen tijd1
20JP. MontoyaMcLarengeen tijd1
21C. KlienRed Bullgeen tijd1
22D. CoulthardRed Bullgeen tijd1
23V. LiuzziScuderia Toro Rossogeen tijd2
24F. MassaFerrarigeen tijd
25M. WebberWilliamsgeen tijd
26N. RosbergWilliamsgeen tijd
27N. HeidfeldBMWgeen tijd
28J. VilleneuveBMWgeen tijd

Archlord beta-inschrijvingen geopend

Codemasters zal binnenkort zijn nieuwe MMORPG Archlord uitgeven. Voordat het zover is worden er nog mensen gezocht om te participeren in een betatest en jij kan een van die personen zijn. Op de officiele site kan je je opgeven. Archlord biedt de speler de mogelijkheid om een oppermachtige leider in de fantasy-wereld te worden. Elke maand wordt in de game een nieuwe 'Archlord' gekozen. Er zijn ook nog vijf screenshots vrijgegeven.





Nederland in top 4 veelgebruikers internet

Icoon InternetNederlanders boven de 15 jaar internetten gemiddeld zo'n 43,5 uur per maand. Daarmee nemen we de vierde plaats in, in de lijst van veelgebruikers van het wereldwijde computernetwerk. Het Amerikaanse onderzoeksbureau comScore onderzocht dit, en kwam vandaag met de resultaten.

De derde plaats wordt ingenomen door Zuid Korea, waar men gemiddeld 47,2 uur per maand gebruik maakt van het internet. De tweede plaats is voor de Finnen (49,3 uur) en de eerste plaats is voor de Israëli's (57,5 uur).

Wereldwijd zijn er nu 694 miljoen internetgebruikers, in de leeftijdscategorie 15 en ouder. Vorig jaar waren dat er nog 603 miljoen; een stijging van 14 procent. Van alle gebruikers wonen er zo'n 152 miljoen in de Verenigde Staten. Tien jaar geleden was tweederde van de internetgebruikers nog Amerikaan, nu is dat nog minder dan 25 procent.

AZ gaat bieden op Luirink

RTV Noord meldt dat AZ een dezer dagen een bod uit zal gaan brengen op FC Groningen-speler Gijs Luirink. De club van Ron Jans wil de centrale verdediger, die nog een contract tot medio 2009 heeft, in principe niet kwijt.

Naar verluidt zou ook Ajax interesse hebben in de 22-jarige speler.

Danny Buijs zal spoedig te horen krijgen welke clubs uit het binnen- en buitenland in hem geïnteresseerd zijn. De 23-jarige middenvelder heeft nog een doorlopend contract tot 1 juli 2008 bij Groningen, maar kan tussentijds voor een afkoopsom van 750.000 euro vertrekken.

Hert met gewei vast aan zwerfafval

Icoon Binnenlands In het Nationaal Park Lauwersmeer bij Munnekzijl loopt al langere tijd een damhert rond met een groot stuk canvas in zijn gewei. Het dier wordt enorm gehinderd in zijn bewegingsvrijheid door het stuk rode stof. Pogingen van de Friese politie om het dier te verdoven gisteren zijn mislukt.

De landelijke jagersorganisatie KNJV maakt zich zorgen over het de gesteldheid van het hert. Er ligt helaas her en der troep en daar is het blijkbaar in terechtgekomen. Het ziet er treurig uit", zegt Klaas Elzinga van de jagersclub. "Het hert is de afgelopen tijd regelmatig gezien." Het dier is waarschijnlijk verstrikt geraakt in het afval bij de voormalige kruitfabriek in het natuurpark.

De KNJV benadrukt dat het belangrijk is rotzooi meteen van terreinen te verwijderen waar wild leeft. "Daarom hebben wij bijvoorbeeld jaarlijks in maart onze natuurschoonmaakdag", vertelt een woordvoerster. "Je ziet van alles. Zo hadden we eens een hert dat een colablikje precies rond een poot had."


Het hert wordt al langere tijd gehinderd door het stuk stof.

Vliegtuig vernietigd bij brand Zaventem

Icoon Ramp Door een grote brand op het Brusselse vliegveld Zaventem zijn afgelopen nacht een hangar en een vliegtuig volledig uitgebrand. Twee andere vliegtuigen raakten zwaar beschadigd. Bovendien vielen er twee lichtgewonden. Het uitgebrande toestel is van de Armeense maatschappij Armavia, waarvan woensdag nog een toestel neerstortte. Daarbij kwamen alle 113 inzittenden om het leven.

De brand brak uit in een onderhoudsloods met vier vliegtuigen. De brandweer wist één vliegtuig helemaal te redden, en kon voorkomen dat aangrenzende hangars vlam vatten.

Door de brand zijn vrijdagochtend grote vertragingen ontstaan op de luchthaven, die naar verwachting nog zeker tot in de middag duren. Over een oorzaak is nog niets bekend.

Hangar
De afgebrande hangar, met dank aan weststar voor de foto

DVD: Buurman en Buurman

PromositeEr zijn van die series op televisie die je je levenlang bijblijven. Dat hoeft niet altijd te zijn omdat het er mooi uitzag of omdat het diep intellectueel was, nee, er zijn ook veel series gewoon leuk. De VPRO heeft jarenlang mijn ouders erg tevreden gehouden met Villa Achterwerk. De mogelijkheid om op zondagochtend je kinderen uren zoet te houden met briljante televisie maakte hen diep gelukkig. Maar de liefde kwam niet van één kant, ook ik was intens tevreden. Twee Tsjechische buurmannen die met vier linkerhanden proberen al klussend voor alles een oplossing te vinden: Buurman & Buurman. Het eerste deel is sinds kort op DVD te verkrijgen, voor iets minder dan een tientje.



Kromkamp niet naar Ajax

De zaakwaarnemer van Jan Kromkamp, Edwin Olde Riekerink, zegt dat de speler niet naar Ajax zal vertrekken. Ondanks de talloze geruchten is een overgang niet aan de orde. Vermoedelijk zouden de Amsterdammers serieuze interesse hebben en Kromkamp graag willen halen als vervanger voor de vertrekkende Trabelsi.

"Jan Kromkamp komt niet naar Ajax", aldus Olde Riekerink. Afgelopen zomer vertrok Kromkamp van AZ naar Villareal, maar daar kwam hij amper aan spelen toe en maakte de overstap naar Liverpool. Ook bij de Engelse club heeft hij zich nog niet in de basis weten te spelen.

Nieuwe Demo van Shadowgrounds

Meridian4 heeft een nieuwe demo van de arcade shooter Shadowgrounds uitgegeven. In de demo zit een nieuw level en kan je de co-op multiplayer uitproberen.

Shadowgrounds is een arcade shooter pur sang, met een top-down view, veel grote aliens, vette wapens, coole effecten en een verhaal dat er niet toe doet. Het upgraden van je wapens speelt een grote rol in deze game. In de demo kan je dan ook aan de slag met een AM-92 Pulse Rifle en een WP650 "B.R.N." Flamer.

Voor meer info en mirrors kan je terecht op de site. Shadowgrounds wordt uitgegeven via Steam en moet ergens volgende week beschikbaar zijn.

Let op: er zijn dus twee demo's en de site verwijst standaard naar de eerste!

Geen straf voor Boukhari en Buijs

Nordin Boukhari van Ajax en Danny Buijs van FC Groningen zijn door de tuchtcommissie van de KNVB vrijgesproken. Beide voetballers waren beschuldigd van het grijpen naar de keel in de slotseconden van de laatste play-off in Groningen en moesten met rood het veld verlaten.

Beide voetballers weigerden het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal, en de tuchtcommissie sprak beiden vrij wegens gebrek aan bewijs. Hierdoor kan Boukhari meespelen in de bekerfinale tegen PSV aankomende zondag.

Patrick Paauwe van Feyenoord kreeg voor het slaan van een tegenstander van Ajax twee wedstrijden onvoorwaardelijk.

Rel om toilet transseksuele parlementariër

Icoon Politiek In het Italiaanse parlement is een flinke ruzie ontstaan over het toilet van een transseksuele parlementariër. De transseksueel gaat namelijk naar de damestoiletten, maar dat vinden een aantal collega's niet kunnen. Daarom wordt er gepleit voor een apart toilet.

Vladimir Luxuria is de eerste transseksueel in de geschiedenis van het Italiaanse parlement. De 40-jarige Vladimir kleedt zich als vrouw, en wenst 'zij' genoemd te worden. Bovendien wil 'ze' gewoon naar het damestoilet kunnen.

Dat gaat alleen niet door als het aan de mannelijke parlementariër Lucio Barani ligt. Hij pleit voor een apart toilet in een derde categorie.

Luxuria is hier fel tegen, en spreekt zelfs van 'urinaire rassenscheiding'. De andere parlementariërs moeten zich volgens 'haar' meer gaan buigen over de echte problemen van de mensen, in plaats van over een toilet.


Links Luxuria op een foto uit 2002, rechts een meer recente foto

Bizarre en Sega kondigen "The Club" aan

Bizarre en Sega hebben vandaag de game bekend gemaakt die ze in ontwikkeling hebben. Ze zijn bezig met een shooter getiteld "The Club" (working title). The Club wordt een 3rd person shooter die zich afspeelt over de gehele wereld. Bij de setting moet je denken aan een film als Fight Club. The Club is namelijk een organisatie die illegale gevechten organiseert voor mensen die de ultieme kick zoeken. Alleen waar het in Fight Club nog gewoon knokken was moet je nu je tegenstander neerschieten.

The Club zal getoond worden op de E3, maar wel "behind closed doors". Wat dus wil zeggen dat lang niet iedereen de game te zien krijgt. Wat wel bekend is, is dat de game begin 2007 zal verschijnen voor next-gen consoles.





Van Basten schrapt zes namen voor stage

Icoon Nederlands ElftalVoor zes spelers die deel uitmaakten van de voorselectie van het Nederlands Elftal voor het komende wereldkampioenschap lijkt een plek in de definitieve selectie al vrijwel uitgesloten. De zes kregen geen uitnodiging voor een trainingsstage die Oranje van 9 tot en met 12 mei in Noordwijk afwerkt.

Voormalig aanvoerder Edgar Davids (Tottenham Hotspur), Ron Vlaar (Feyenoord), Urby Emanuelson (Ajax), Wilfred Bouma (Aston Villa), Patrick Lodewijks (Feyenoord) en Martijn Meerdink (AZ) hoeven van bondscoach niet op te komen draven. Ook de spelers die nog clubverplichtingen hebben en de geblesseerden Nigel de Jong, Rafael van der Vaart en Hedwiges Maduro zullen niet deelnemen aan de stage. Opvallend genoeg mag Ajax-verdediger John Heitinga, die niet bij de voorselectie zat, zich wel in Noordwijk melden.

Van Basten heeft in totaal zeventien spelers opgeroepen voor het trainingskamp. Tijdens deze stage zal er een oefenwedstrijd worden gespeeld tegen Jong Oranje, op 11 mei op het veld van de Katwijkse Quick Boys. Op 15 mei dient Van Basten de definitieve WK-selectie bekend te maken. Daarbij is tevens nog een hele kleine kans dat Feyenoord-aanvaller Salomon Kalou wordt opgeroepen, die komende week van de rechter zal horen of hij zich nog op tijd tot Nederlander mag naturaliseren.

--
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

Beatrix in top 10 rijkste staatshoofden

Icoon Koningshuis Koningin Beatrix staat op de tiende plaats van rijkste staatshoofden ter wereld. Dat stelt het Amerikaanse tijdschrift Forbes vandaag. Het vermogen van Beatrix wordt geschat op 270 miljoen dollar. Verreweg de rijkste staatshoofden zijn de koningen en sjeiks uit de olierijke Golfstaten.

De eerste plaats wordt dan ook bekleed door de Saudische koning Abdullah Bin Abdulaziz, met 21 miljard dollar. Pas op de vijfde plaats volgt het eerste westerse staatshoofd in de persoon van Hans Adam II van Liechtenstein, met een geschat vermogen van 4 miljard dollar.

De macht van Beatrix was vorig jaar volgens Forbes overigens flink geslonken. Ze kwam niet meer voor op de lijst van de machtigste honderd vrouwen ter wereld, terwijl ze in 2004 nog op de 35e plaats stond.

De volledige top 10:
  1. Abdullah Bin Abdulaziz, koning van Saudi-Arabië: $ 21 miljard
  2. Haji Hassanal Bolkiah, sultan van Brunei: $ 20 miljard
  3. Sjeik Khalifa bin Zayed Al Nahyan, president van de Verenigde Arabische Emiraten: $ 19 miljard
  4. Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, heerser van Dubai: $ 14 miljard
  5. Hans Adam II, prins van Liechtenstein: $ 4 miljard
  6. Albert II, prins van Monaco: $ 1 miljard
  7. Fidel Castro, president van Cuba: $ 900 miljoen
  8. Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, president van Equatoriaal-Guinea: $ 600 miljoen
  9. Elizabeth II, koningin van Groot-Brittannië: $ 500 miljoen
  10. Beatrix Wilhelmina Armgard, onze koningin dus: $ 270 miljoen

Meeste coureurs blij met vertrek Ide

Er was opluchting op de gezichten van de meeste Formule 1 coureurs te lezen, na de bekendmaking dat Super Aguri F1-coureur Yuji Ide per direct zal worden vervangen door Franck Montagny.

De Fin Kimi Räikkönen vatte in woorden samen wat zijn collega's dachten. "In Monaco had Ide voor een ramp kunnen zorgen. Hij is een aardige vent, maar hij is tamelijk langzaam en spinde wel erg vaak. Je wist nooit of hij een draaier zou maken als je vlak achter hem reed."

De meeste coureurs hebben er weinig vertrouwen in dat de 31-jarige Japanner zich op korte termijn zal verbeteren en ze hopen dat 'de rijdende chicane' niet meer toe zal komen aan racen in de Formule 1. "Zonder nu meteen een oordeel te vellen over zijn rijstijl, ben ik van mening dat verdere tests met Ide geen resultaat zullen hebben en dat er geen verschil zal zijn met wat hij nu kan", aldus Nick Heidfeld.

Waarschijnlijk heeft het ongeval op Imola, waarbij Ide Midland F1-coureur Christijan Albers aanreed, de Japanner zijn plek binnen de Formule 1 wereld gekost. De crash van Albers heeft Midland in de problemen gebracht en daardoor zal het team waarschijnlijk niet kunnen deelnemen aan de test vòòr de GP van Monaco. Voor de race in Monaco had Midland gehoopt een modificatie van het MF16 chassis te kunnen inzetten, maar of dat chassis nog voortijdig getest kan worden is nog onduidelijk.

De technisch directeur van Midland, James Key, gaf toe dat men momenteel nog niet weet wat de bedoeling zal zijn. "De crash op Imola heeft ons behoorlijk terug geworpen en we laten alle mogelijkheden open. Het chassis was na de crash redelijk in orde, maar de rest, zoals de opbouw van de auto en de aandrijving zijn volledig verwoest".

Real neemt tweede plaats over

Real Madrid heeft gisteravond de tweede plaats in de Primera División veroverd. Uit bij Real Racing won de sterrenformatie met 2-3.

Real domineerde in het stadion van Racing, El Sardinero, en enkele strakke aanvallen zorgden dan ook direct voor gevaar. Na een half uur werd Robinho onderuit geschoffeld in het strafschopgebied, en de penalty was een feit. Linksback Roberto Carlos mocht aanleggen en miste niet.

In de tweede helft ging de Koninklijke vrolijk verder met aanvallen. Roberto Soldado tikte een afgezwaaid schot van Raúl binnen voor de 0-2, en twintig minuten voor tijd maakte Robinho er 0-3 van. Toch gaf de club uit Santander zich niet zomaar gewonnen; Matabuena mocht nog tweemaal scoren.

Door de overwinning staat Real Madrid nu tweede in de Liga. Valencia staat op één punt achterstand, met nog twee wedstrijden te gaan. Real moet nog thuis tegen Villarreal, en uit tegen Sevilla. Valencia speelt nog tegen Atlético Madrid en Osasuna, respectievelijk thuis en uit.

[Column] De stoel van de bondscoach

Iedere week geven onze columnisten Bjoro en Da_Sandman om en om hun kijk op de voetbalwereld.
Deze week is het woord weer aan Bjoro die, in het dertiende deel van een serie columns, antwoord geeft op de vraag van Da_Sandman: De Bondscoach heeft een groep bekend gemaakt van 33 spelers. Wie zouden er volgens jou moeten afvallen Bjoro ?

Natuurlijk weet ik het altijd beter, zeker als ik de verantwoording niet hoef te dragen. Maar als dan de vraag wordt voorgelegd, neem jij even plaats op de stoel van de bondscoach en wijs even tien man uit de selectie aan die moeten afvallen, besef ik pas dat het niet eens zo makkelijk is.
Vroeger was het wat makkelijker, toen had je spelers als Hennie Meijer, Cees van Kooten, Piet Schrijvers, Ronald Koeman. Tja daar kon je makkelijk tegen zeggen dat ze moesten afvallen, natuurlijk ! Maar nu, ik zou het niet weten.
Dan dus maar door middel van een hoop vragen te stellen een aantal spelers wegstrepen.
Ik pak een biertje en ga even lekker in de tuin zitten, heb de lijst met de groep van 33 spelers uitgeprint en ga nu met twee stiften (een rode en een groene) lekker strepen in de lijst. De groene spelers gaan mee, de rode niet.

Goed je neemt niet alle vier de keepers mee. Dat Edwin van der Sar eerste keus is, dat is logisch. Blijven er nog drie op het lijstje staan. Henk Timmer is al een tijdje de vaste reserve-doelman, die dan ook maar mee? Maar dan zit je er nog steeds met twee. Dan kun je kiezen voor routine of voor opleiding. Hoe vaak komt het dan voor dat zowel de eerste als de tweede goalie niet kan spelen? Volgens mij nooit, dus toch maar Stekelenburg mee dan, kan hij leren want hij is toch wel de beoogde opvolger op termijn, kan hij mooi een beetje de sfeer proeven en wat ervaring opdoen. De keepers ben ik dus uit, mooi zo! Patrick krijgt een rode streep. Ik loop even naar binnen en beloon mezelf met een schaaltje chips, hoewel chips, borrelnootjes worden het. Zijn dat nou chips of niet? Ik besluit dat ik me niet al te druk daarom ga maken, ik heb immers belangrijkere keuzes te maken!

De verdedigers dan, dat wordt al een stuk lastiger. Wat zou ik doen als bondscoach, mijn systeem aanpassen aan de geselecteerde spelers, of selecteren aan de hand van het systeem dat ik wil spelen?
Tjonge jonge zeg, dat valt echt niet mee. “Je moet je nooit aanpassen aan je tegenstander, maar altijd uitgaan van je eigen kracht“; vertelde een trainer mij vroeger. Heeft hij op zich wel gelijk in natuurlijk, maar moet je als Nederlands elftal nu echt met vier verdedigers spelen als alle tegenstanders met maximaal twee aanvallers zullen spelen? Ik vind van niet en zal dus met drie verdedigers gaan spelen en wil alle posities dubbel bezet hebben en nog één man extra. Van de elf op papier moet ik er dus vier wegstrepen. Ik neem een slokje.

Op rechts heb ik dan graag een speler, die opbouwend ook het nodige kan. Jan Kromkamp is de eerste speler die bij mij opkomt, maar die speelt volgens mij bijna niet meer, rode streep er door dus en een slokje. André Ooijer dan maar in de basis. Ik ben geen fan van hem, vind hem een beetje domme voetballer (qua kaarten en overtredingen) maar in de persoonlijke duels kun je hem best gebruiken en opbouwend ook, dus een groene streep voor André. Er steekt een licht briesje op en mijn Sportweek waait open, precies op de pagina met een artikeltje over Jan Kromkamp, hij speelt weer de laatste tijd en wil naar het WK. Verdorie hij mag dus wel een groene streep, ik ben pas bij de rechtsback en mijn blaadje ziet er al uit als een palet van Herman Brood. Kew Jaliens krijgt dus een rode.

Voordat de centrale verdediger aan de beurt komt neem ik een handje borrelnootjes, tis goed uit te houden hier, zeg!
Khalid Boulahrouz is voor mij een zekerheidje dus die gaat op groen. De tweede man op die positie wordt voor mij toch Joris Mathijsen. Nou dat gaat lekker zo, schuiven we door naar links. Als je de linksback van een Champions League binnen de gelederen hebt kun je die onmogelijk passeren natuurlijk. Gio krijgt een groen lijntje. Een goed alternatief lijkt mij persoonlijk Tim de Cler en dus ga ik met rood krassen door de namen van Wilfred Bouma en Urby Emanuelson. Bij die laatste schrijf ik nog wel even de letters FdH neer. Van mij mag hij mee met Foppe de Haan naar Portugal. De keuze voor de extra verdediger zal nu dus gaan tussen Barry Opdam en Ron Vlaar, mijn voorkeur voor een extra linkspoot doet de naam van Vlaar rood kleuren en die van Opdam groen. Ik zoek nog even op of Ron ook een FdH-tje krijgt.

Een ruit op het middenveld lijkt mij de garantie voor een veldoverwicht. Een verdedigende middenvelder, die al op het middenveld probeert de aanval van de tegenpartij te stoppen, een aanvallende midenvelder die steeds vlak achter de spitsen op duikt. En dan aan de zijkanten twee lopers die de rest een beetje controleren. Voor de verdedigende taak geef ik de voorkeur aan Edgar Davids met als back-up Hedwiges Maduro. Met de groene stift kleur ik hun namen. Aanvallend heb ik het meeste vertrouwen in Rafael van der Vaart, al zal die met zijn hoofd meer bij de geboorte van zijn zoontje zitten dan bij het WK. Wesley Sneijder neem ik ook mee als vervanger voor Rafael. Ik heb ook wel eens gelezen dat mannen, die juist vader zijn geworden extra krachten vrijmaken, omdat ze zo trots zijn. Misschien dat John van ’t Schip kan vertellen aan Pappie vd Vaart dat het toch wel mooi zou zijn dat als hij later met een fotoboek op schoot zit en dan kan vertellen “Kijk jongen, hier was jij een paar dagen oud en toen scoorde pappa het winnende doelpunt in de finale”. Dat het kind dan vraagt wat een doelpunt is, komt natuurlijk door de moeder.
Als buitenste middenvelder gun ik de basisplaats aan Cocu en Van Bommel. De reserves voor deze twee spelers worden Denny Landzaat en Nigel de Jong. Toch heb ik het gevoel dat ik lekker ga, een rode streep door George Boateng. Dat bondscoach spelen valt eigenlijk best wel mee. Tijd voor een nieuw biertje, beloof ik mezelf.

Dan alleen nog de spitsen, voor de verandering begin ik op links, niet dat ik het saai begin te vinden, maar dat zijn voor mij twee zekerheidjes dus dat scheelt tijd en bondscoach zijn is natuurlijk geen full-time job. Robben en Van Persie zet ik, zonder er bij na te denken in het groen. De centrumspitsen zijn Ruud van Nistelrooij en Klaas-Jan Huntelaar dus hoef ik nog maar twee namen te kiezen van de overgebleven zes.

Op rechts wil ik spelen met Dirk Kuyt dus nog maar vijf namen op het lijstje. Castelen, Babel, Meerdink en Vennegoor of Hesselink. Ik pieker me haast suf. Wil ik Lange Jan erbij als supersub? Wil ik Ryan omdat hij met zijn snelheid een gevaar kan zijn op zowel links als rechts? Meerdink kan een goede rechtsbuiten zijn, maar ook op een WK? Castelen heb ik nog het lekkerste gevoel bij, rechtsbuiten, snelheid, dreiging, kan een doelpunt maken, speelt de laatste tijd veel en goed! Romeo Castelen is het geworden en dus laat ik Ryan Babel, Jan Vennegoor en Martijn Meerdink definitief thuis. Ik drink me glas leeg en kijk trots naar mijn groen-rode namenlijst.
Nog één keer tel ik mijn WK-selektie... 24 man, shit, kan ik weer opnieuw beginnen.

En Da_Sandman, heb je een beetje genoten van de finale om de Gatorade Cup ?

'Kaper' Moussaoui zal lachen snel vergaan

TerrorismeDe gisteren tot levenslang veroordeelde 'twintigste WTC-kaper' Zacarias Moussaoui, zal 'levend worden begraven' in de zwaarst bewaakte gevangenis van de VS. Zoals al bekend was gemaakt wordt hij overgebracht naar de super maximum security prison in Florence in de Amerikaanse staat Colorado, ook bekend als 'het Alcatraz van de Rocky Mountains'.

Sommige nabestaanden van de slachtoffers zijn boos dat de 37-jarige Fransman van Marokkaanse afkomst de doodstraf ontliep, omdat de jury niet unaniem tot deze zwaarste straf kon besluiten. Maar anderen wijzen er op dat een verblijf in de gevangenis in Florence een hel is. Moussaoui schreeuwde dan wel ''Amerika je hebt verloren, ik heb gewonnen'', toen hij de rechtbank werd uitgeleid. Het lachen zal hem waarschijnlijk snel vergaan. Rechter Leonie Brinkema liet Moussaoui al weten dat hij ''jankend in zijn cel zal sterven.''

Beton
In de super maximum security prison in Florence zal Moussaoui de rest van zijn leven vrijwel geen contact hebben met mede-gedetineerden. Hij krijgt hooguit één uur per etmaal daglicht te zien en hij komt in een geluidswerende cel van 2 bij 3,5 meter. Telkens wanneer hij zijn cel mag verlaten, zal hij aan armen en benen zijn geboeid. Alle meubels in de cellen zijn van beton; een zitje, een tafeltje en een bed met een dun matras.

Als Moussaoui zich goed gedraagt, kan hij als beloning een zwart-wit tv-toestelletje krijgen in zijn cel. Hij kan dan echter niet naar tv-zenders gaan kijken. Alleen de interne schooltelevisie van de gevangenis is er op te volgen, zoals cursussen agressiebeheersing en cursussen lezen en schrijven.

De enige hoop die de Fransman heeft, is dat hij uitgeleverd wordt aan Frankrijk om daar zijn straf uit te zitten. Moussaoui's moeder, Aishi El Wafi, heeft inmiddels de Franse regering gevraagd om uitlevering van haar zoon te bedingen. Dat kan op basis van twee verdragen tussen beide landen. Veel hoop dat de VS akkoord zal gaan met een uitlevering heeft ze echter niet: ''Mijn zoon wordt levend begraven, omdat Frankrijk de Amerikanen niet durft tegen te spreken.''

Paranoia
Mensenrechtenorganisaties hebben al regelmatig stevige kritiek geleverd op de supermaximumveiligheidsgevangenis. Veel gedetineerden zouden vanwege de strenge behandeling kampen met depressie, paranoia, hallucinaties en/of angstgevoelens.

Op deze site kun je een 3D-tour maken door de cellen, die zich in super maximum security prisons in de VS bevinden. Het betreft hier een 'supermaxed' in Virginia.

Horeca negeert afspraken rookvrije zones

Icoon Binnenlands De afspraak om meer rookvrije zones in cafés en restaurants in te richten wordt door de horeca genegeerd. Dat blijkt uit een onderzoek van Clean Air Nederland (CAN) onder 972 horecagelegenheden. Minister Hoogervorst van Volksgezondheid maakte de afspraak bij de invoering van het rookverbod op de werkplek, als voorwaarde om roken in de horeca toch toe te staan.

Het onderzoek laat zien dat 11 procent van de gelegenheden een rookvrije zone heeft. In 2004 ondertekenden Hoogervorst en Koninklijke Horeca Nederland echter een stappenplan, waarin staat dat dit jaar 40 procent van de cafés en 50 procent van de restaurants een rookvrij gedeelte moet hebben.

Het stappenplan werd in 2004 ingesteld omdat een Kamermeerderheid een rookverbod voor de horeca te ver vond gaan. Minister Hoogervorst ging hiermee akkoord, onder voorwaarde van het stappenplan.

Als de horecagelegenheden nu niet snel proberen aan de norm te voldoen, dreigt Hoogervorst alsnog met een totaal rookverbod. Volgens het stappenplan moeten alle restaurants eind 2008 een rookvrij gedeelte hebben, net als 75 procent van de cafés en discotheken.

Onvrede weg bij Ajax en AZ

Donderdagavond is er een verzoenend gesprek geweest tussen Ajax en AZ. Aanleiding voor dit onderhoud was het stadionverbod voor Martin van Geel, dat onder grote druk ingetrokken werd.

Van Geel was overigens zelf niet aanwezig bij het gesprek. Wel present waren John Jaakke en Maarten Fontein voor Ajax, en Dirk Scheringa en Toon Gerbrands bij AZ. Jaakke verklaarde na afloop dat de kou uit de lucht was. Op één punt zijn de voorzitters het nog oneens. Scheringa beweert dat Van Geel al wist dat hij naar Ajax ging toen hij Olaf Lindenbergh van AZ naar de Amsterdammers transfereerde. Volgens Jaakke is dat niet het geval.

Burgemeester stopt schoolbussen voor knuffel

Icoon Opmerkelijk De burgemeester van de stad Jackson in de Verenigde Staten is in opspraak gekomen nadat hij vier schoolbussen van de snelweg haalde 'voor een knuffel'. Frank Melton zag de kinderen zwaaien, en vroeg zijn politie-escorte om de bussen aan de kant te zetten. "De afgelopen twee weken zijn zo stressvol geweest. Ik wilde ze aanraken, dat is alles...", aldus de burgemeester.

"Ik ben door de bussen heen gelopen, heb ze handjes gegeven en geknuffeld, en verteld hoe trots ik op ze was", zo verdedigde Melton zich. "Ik heb de kids een leuk en veilig weekend toegewenst. Niets doms of illegaals."

Toen medewerkers van de school beelden van de actie op televisie zagen, belden ze bezorgd op naar het kantoor van Melton om te vragen of er iets mis was met de bussen. Dat bleek niet het geval. "Het is op z'n minst ongebruikelijk", aldus een woordvoerder. "Zoiets als dit kan onbedoeld voor grote problemen zorgen."

Voor Melton is het overigens niet ongebruikelijk om contact te zoeken met scholieren en studenten. Toen hij nog leiding gaf aan het drugsbestrijdingsbureau van Mississipi, viel hij ook al regelmatig onaangekondigd scholen binnen. Later als lid van de onderwijsraad van de staat deed hij hetzelfde.

Met dank aan Dannytjeuh voor de submit.

Rennende agent houdt auto aan op snelweg

Icoon Politie Een politieagent heeft woensdagavond al rennend een automobilist van de snelweg gehaald. De man reed met een snelheid van tien kilometer per uur over de A4 bij Hoogerheide.

De toevallig passerende agent haalde de man in en zette zijn auto aan de kant. Daarna zetten hij te voet de achtervolging voort. Hij ging naast de langzaam rijdende auto rennen en wist aan de passagiersszijde in te stappen. Daarna kon hij de auto veilig aan de kant zetten.

De 36-jarige bestuurder uit Hoogerheide is meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek uit een bloedproef dat hij onder invloed was van verdovende middelen. De man heeft een rijverbod van twaalf uur gekregen.

Met dank aan pven voor de submit.

Juventus in schandaal verwikkeld

In Italië is een schandaal naar voren gekomen. Uit een onderzoek blijkt dat de directeur van Juventus, Luciano Moggi, wekelijks contact zou hebben met oud-scheidsrechter Pierluigi Pairetto over de toewijzing van scheidsrechters in Italië en in Europees verband.

Al lange tijd gingen er berichten de ronde dat de Italiaanse voetbalclub wordt bevooroordeeld door scheidsrechters. De Italiaanse justitie kwam dit schandaal op het spoor doordat ze Moggi's telefoon aftapten wegens vermeend dopinggebruik van Juventus. Er is uit de afgeluisterde gesprekken gebleken dat Moggi zelf mocht kiezen welke scheidsrechters zijn wedstrijden zouden gaan fluiten.

"Ik erger me eraan dat ik steeds dingen lees die niet zo zijn als in de realiteit. De interpretatie van deze gesprekken moet heel anders worden gezien," aldus Pairetto.

Journalistes ontlopen leeuwen door blikopener

Icoon OpmerkelijkTwee journalistes van het Zweedse televisiestation SVT hebben zich in Botswana uit een hachelijke situatie gered door met een blikopener een tractor aan de praat te krijgen. De auto van de twee had vlam gevat en was ontploft, waarna zij vastzaten in de Kalahari-woestijn. Daar stuitten zij vervolgens ook nog eens op een groep leeuwen.

De vrouwen wisten de roofdieren te ontlopen en konden overnachten op een leegstaande boerderij. De volgende dag troffen zij de afgedankte tractor aan, die zij dus met slechts een blikopener aan de praat kregen. Ruim acht uur later bereikten zij ongedeerd de bewoonde wereld.

Uitbreiding van Europa is economisch succes

Icoon EuropaDe uitbreiding van de Europese Unie met de nieuwe Oost-Europese lidstaten is voor de nieuwelingen een groot succes gebleken, aldus Europees Commissaris Almunia van Economische Zaken. Zowel op het gebied van economische groei als werkgelegenheid is de situatie verbeterd. Gemiddeld is het BNP van de nieuwe toetreders tussen 1997 en 2005 gestegen met 3,75% per jaar. De bestaande lidstaten zijn in dezelfde periode op een jaarlijkse stijging van gemiddeld 2,5% uitgekomen.

Daarmee is voorlopig voldaan aan een belangrijke remmende factor voor massale arbeidsimmigratie naar het Westen. In dat kader zijn de cijfers van belang voor het debat over toelating van Oost-Europese arbeidskrachten op tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Binnen de PvdA en de CDA bestaan de nodige twijfels over deze toelating omdat men bang is dat Nederlandse werkzoekenden verdrukt zullen worden. Voorstanders wijzen er op dat bij de toetreding van Spanje in 1986 ook voor een massale toeloop gevreesd werd maar dat die door toenemende welvaart in Spanje uitgebleven is en er zelfs veel Spanjaarden weer geremigreerd zijn.

Na moeizame onderhandelingen hebben de partijen uiteindelijk besloten de grenzen geleidelijk te openen. Nederland voegt zich daarmee bij Portugal, Griekenland, Finland, Spanje, Groot-Brittannië, Zweden en Ierland die hierin al voorgingen. Duitsland, Oostenrijk en Denemarken hebben aangekondigd hun grenzen zo lang mogelijk dicht te houden voor werknemers uit nieuwe lidstaten.

Met dank aan izmirB voor de submit.

Bouwvakkers dronken rum met lijk

ShockingEen paar Hongaarse bouwvakkers die stiekem rum zaten te drinken uit een vat dat ze aantroffen in een huis dat ze verbouwden, zijn van een koude kermis thuisgekomen. Toen het vat bijna leeg was, troffen ze onderin het vat een naakt lijk aan.

De werklieden waren bezig met het renoveren van een huis dat een jong stel gekocht had. In dat huis troffen ze een oud vat rum aan. Regelmatig namen ze een paar slokken en ook vulden ze flessen voor thuis. Tot hun verbijstering troffen ze toen de bodem naderde, een lijk in het vat aan.

Volgens de politie woonde vroeger een oude weduwe in het huis. Haar man stierf 20 jaar geleden in Jamaica. Om te besparen op de kosten van een repatriëring zou de vrouw het lijk van haar eega in een groot vat rum van 300 liter hebben laten overkomen. Vraag blijft waarom ze haar overleden echtgenoot al die tijd in de rum heeft laten liggen.

De Haan maakt voorselectie EK bekend

Bondscoach Foppe de Haan heeft donderdag de voorselectie bekend gemaakt voor Jong Oranje, dat van 23 mei tot en met 4 juni deelneemt aan het Europees kampioenschap voetbal in Portugal.

Achttien van de spelers zullen op 8 mei van start gaan met een trainingskamp in Doorweth. Verschillende spelers zullen daar nog ontbreken omdat zij met hun club nog in actie komen in competitie- of play-offduels of net uitgespeeld zijn.

Selectie:

Kenneth Vermeer, Urby Emanuelson, Robbert Schilder (allen Ajax), Demy de Zeeuw, Stijn Schaars, Haris Medunjanin (allen AZ), Daniel de Ridder (Celta de Vigo), Michel Vorm (FC Den Bosch), Arnold Kruiswijk, Gijs Luirink (beiden FC Groningen), Remko Pasveer, Ramon Zomer, Patrick Gerritsen (allen FC Twente), Dwight Tiendalli, Edson Braafheid (beiden FC Utrecht), Nicky Hofs, Ron Vlaar (beiden Feyenoord), Collins John (Fulham), Jeroen Drost (SC Heerenveen), Julian Jenner (NAC Breda), Ismail Aissati, Ibrahim Afellay (beiden PSV), Danny Mathijssen (RKC Waalwijk), Marvin Emnes, Rachid Bouaouzan (beiden Sparta), Paul Verhaegh en Fred Benson (beiden Vitesse).

De Bestemming R

Toen je klein was tekende je graag plaatjes van auto's. Je vader die auto's ontwierp heeft er ooit eentje van gemaakt, maar had deze meteen verkocht zonder dat je hem gezien had. Op een dag zag je de auto. Je vader ga je de sleutel van de winkel en je ging er meteen op uit. In "Il Destino R" is het nu de bedoeling dat je de winkel verlaat, met de auto natuurlijk.

Deze dus, succes...
En hier staat het eerste deel.

Drie verse screenshots Crysis

Van Cryteks nieuwe First Person Shooter, Crysis, zijn een drietal exclusieve screenshots op IGN verschenen als deel van een preview. Ditmaal weten we ook de hardware waarop de game draaide toen de beelden zijn genomen, namelijk een opstelling met daarin een enkele ATi X1900 videokaart en de game draait derhalve nog in de DirectX 9 modus.

Wat Crysis van andere first person shooters moet onderscheiden is een geupgrade versie van de al veel geprezen AI in Cryteks vorige FPS, Far Cry. Daarnaast zal de speler zich volledig vrij kunnen bewegen over een enorm eiland.
Ditmaal probeert Crytek eveneens multiplayer-fanaten te bekoren door een groot aantal multiplayer gamemodes toe te voegen waaronder de 'power struggle' modus waarin spelers nieuwe wapens en voertuigen kunnen unlocken.

Crysis zal deze winter nog verschijnen voor de PC, er is voorlopig nog niks bekend over een eventuele console-versie.





CD: Queensrÿche - Operation: Mindcrime II

Operation: Mindcrime II
Een appeltje voor de dorst zou je Operation: Mindcrime II kunnen noemen. Het zat er namelijk al lang aan te komen, het vervolg op het ambitieuze doorbreekalbum van Queensrÿche uit 1988. Al meer dan een decennium is de band uit Seattle op zoek naar de inspiratie voor een album dat zich kan meten met Empire (1990), Operation: Mindcrime en in mindere mate Promised Land uit 1994.

32 nieuwe Phantasy Star Universe screenshots online

Sega heeft ons verwend met maar liefst 32 nieuwe screenshots van het aankomende Phantasy star Universe. Dit spel zal net als zijn console voorgangers zowel offline als online te spelen zijn. Deze screenshots lijken de de nadruk te leggen op het combat-systeem van het online-gedeelte. Ook nu kan er weer gekozen worden voor een combinatie tussen pistolen, zwaarden en magie, en kun je nu de strijd aangaan in veel grotere party's dan de oorspronkelijke 4 spelers van de eerdere delen. Alle screenshots kun je hier vinden.

Phantasy Star Universe zal speelbaar zijn op de Sega stand, tijdens de E3.



Nintendo Wii definitief

Na de bekendmaking van de naam Wii gingen er geruchten rond dat het een marketing stunt zou zijn, omdat er nog geen trademark op de naam vastgelegd zou zijn. Deze geruchten worden bij deze ontkracht.

Werknemers van Nintendo hadden al bevestigd dat er wel een trademark was vastgelegd, maar dat het United States Patent and Trademark Office soms een beetje langzaam is met het updaten van de database. Nintendo wilde geen hints over de naam weggeven (wat weleens gebeurt als mensen aangevraagde patenten en trademarks doorspitten), dus wachtten ze dit keer met aanvragen tot de dag van de bekendmaking. Het trademark is nu uiteindelijk dan toch boven water gekomen.

Project IM wordt: Interstellar Marines

De Deense developer Zero Point Software heeft op de website meer bekend gemaakt over de game die eerst ontwikkeld werd onder de naam "Project IM". De uiteindelijke titel van het spel zal "Interstellar Marines" zijn en de game zal verschijnen voor de PC, PS3 en Xbox 360.

Het spel speelt zich af in de 22ste eeuw als de mensen het heelal gaan verkennen op zoek naar grondstoffen. En hoe kan het ook anders, eenmaal aangekomen op een andere planeet stuiten ze op een aantal niet zo vriendelijke aliens.

Er wordt gebruik gemaakt van de Unreal Engine 3 om de game zo realistisch mogelijk neer te zetten. De onvoorspelbare verhaallijn kan met maximaal 4 personen coöperatief gespeeld worden en je character zal zich met RPG elementen kunnen ontwikkelen.

Hoe goed de game er uit zal zien is te zien op de volgende screens:





Er is ook nog een trailer te bewonderen op de homepage van de game in Quicktime of Windows Media formaat.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.